Antena 3 CNN Actualitate Accidentul în care a murit milionarul George Naghi, provocat de o greşeală de pilotaj

Accidentul în care a murit milionarul George Naghi, provocat de o greşeală de pilotaj

Accidentul în care a murit milionarul George Naghi, provocat de o greşeală de pilotaj
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    08 Aug 2011   •   20:43

Moartea celui mai bogat om de afaceri din Călăraşi, George Naghi, ar fi fost provocată de o greşeală de pilotaj. Milionarul nu a suferit un atac de cord înainte ca ambarcaţiunea pe care o conducea să se izbească violent de malul Dunării. Asta spune autopsia. Întâmplarea tragică a avut loc la doar o zi de la cununia fiului său.

George Naghi, patronul Aldis Călăraşi, conducea o ambarcaţiune puternică - 215 cai putere avea motorul, cât cel al unei maşini sport.

"Barca pe care o avea era construită pe schema unui schi-jet şi este foarte greu de stăpânit", spune Adrian Solomon, un prieten al lui Naghi.

Ambarcaţiunea atingea uşor 100 de km pe oră şi, probabil, la fel de repede ar fi mers şi duminică. La o asemenea viteză, şalupa practic zboară pe apă. Orice ezitare sau clipă de neatenţie poate fi fatală.

"Nu mai cred că e o mică greşeală, mă gândesc că e de pilotaj. Locul unde s-a lovit George Naghi avea cinci metri şi nu se pune problerma să fi lovit malul", este de părere Nicolae Dragu, primarul oraşului Călăraşi.

Şalupa în care se aflau soţii Naghi s-a izbit de unul dintre malurile braţului Borcea. Cel mai probabil o greşeală a condus la această tragedie. Barca condusă de Naghi s-a apropiat prea mult de mal şi aşa s-a produs accidentul. 

Martorii spun că partea din faţă a şalupei s-a ridicat imediat după ce a intrat în mal. George Naghi, împreună cu soţia lui, Alina, care se afla în dreapta cârmei, au fost aruncaţi pe pământ, înainte ca ambarcaţiunea să se prăbuşească, din nou, în apă. Pentru omul de afaceri, izbitura a fost însă fatală - i-a fracturat câteva coaste şi i-a rupt mai multe organe vitale. Medicii spun însă că acesta a fost norocul Alinei. Dacă n-ar fi ajuns pe mal, s-ar fi înecat, pentru că şi-a pierdut cunoştinţa, în timpul impactului. Soţia milionarului a fost adusă duminică seară în Bucureşti, iar luni seara a fost transferată la clinica AKH din Viena.

 


Deşi primele indicii par să arate că o greşeală de pilotaj a dus la producerea accidentului, soţia milionarului e singura care poate explica exact ce s-a întâmplat.

Omului de afaceri îi plăcea să navigheze şi cunoştea foarte bine apele Dunării, cu tot cu pericolele lor.

"Din verificările noastre, bărbatul avea certificat pentru a conduce ambarcaţiunea, iar aceasta era înregistrată la Căpitania Portului Călăraşi", a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt la IJP Călăraşi.

Viteza însă e şi mai periculoasă pe apă decât pe uscat. Şi l-a atras pe George Naghi într-o capcană mortală.

×
Subiecte în articol: viteza
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close