Antena 3 CNN Actualitate Aceste telefoane mobile vor fi interzise în România începând de mâine. Amenzile sunt foarte mari!

Aceste telefoane mobile vor fi interzise în România începând de mâine. Amenzile sunt foarte mari!

Începând de sâmbătă, 27 iunie 2020, telefoanele care nu sunt compatibile cu sistemul RO-ALERT vor fi interzise în România. Comercianții care vor continua să vândă astfel de dispozitive vor primi amenzi de până la 100.000 de lei.

Aceste telefoane mobile vor fi interzise în România începând de mâine. Amenzile sunt foarte mari!
Sursa foto: Pixabay
de Laura Dinu    |    26 Iun 2020   •   15:10

Potrivit OUG 46/2019, publicată în Monitorul Oficial,  firmele care nu afișează  informațiile riscă o amendă între 5.000 și 50.000 de lei. În caz de recidivă, amenzile sunt cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei.  

Operatorii economici care comercializează telefoane mobile au obligaţia de a furniza şi a menţine atât pe paginile web proprii, cât şi la punctele de vânzare, pentru telefoanele mobile comercializate, informaţii privind:

a) capabilităţile de recepţionare a mesajelor RO-ALERT;

b) modalităţile de activare a acestor facilităţi pentru fiecare tip de telefon mobil comercializat.

(2) Informaţiile prevăzute la alin. (1) se transmit şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale în vederea publicării în portalul web RO-ALERT”, scrie DCNews

Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență și este folosit în situații majore în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile, potrivit sts.ro.

×
Subiecte în articol: telefon mobil interzis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close