Antena 3 CNN Actualitate Liber la cumpărat limuzine fără limită de preţ pentru mai multe instituţii de stat. Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă

Liber la cumpărat limuzine fără limită de preţ pentru mai multe instituţii de stat. Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă

Mai multe instituții de stat au primit undă verde să cumpere limuzine fără limită de preţ. Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgenţă în acest sens.

Liber la cumpărat limuzine fără limită de preţ pentru mai multe instituţii de stat. Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă
Sursa foto: Pexels.com / Sourav Mishra
de Claudia Popovici    |    Alex Munteanu    |    19 Dec 2021   •   16:38

Curtea de Conturi condusă de Mihai Busuioc, ANCOM condusă de Vlad Stoica şi ANRE condusă de Dumitru Chiriţă îşi pot cumpăra autoturisme cu o capacitate cilindrică mai mare şi nu vor avea nicio limită în ceea ce privește sumele.

Mai exact articolul 5, alineatul (9^4) va avea următorul cuprins:
„ Prin excepție de la prevederile alin. (8), serviciile Parlamentului, Administrația Prezidențială, Curtea de Conturi, Secretariatul General al Guvernului, precum și ale autorităților de reglementare pot achiziționa, în condițiile legii, autoturisme după normativele proprii stabilite.”

În mod normal, instituțiile publice prin lege nu au voie să achiziționeze maşini cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 de centrimetri cubi şi cu o valoare mai mare de 18.000 de euro cu tot cu TVA.

De remarcat este faptul că nota de fundamentare a Ordonanței de Urgenţă publicată vineri de ministerul Finanţelor nu are nicio justificare şi nicio explicație pentru această măsură. Până acum singurele instituții exceptate de la această regulă erau Administraţia Prezidențială, Guvernul şi Parlamentul României.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close