Antena 3 CNN Actualitate Achiziționarea de vaccinuri anti-COVID-19 în România, anchetată de DNA. Sunt aduse acuzații de abuz în serviciu

Achiziționarea de vaccinuri anti-COVID-19 în România, anchetată de DNA. Sunt aduse acuzații de abuz în serviciu

Un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost deschis în România, de DNA.

Achiziționarea de vaccinuri anti-COVID-19 în România, anchetată de DNA. Sunt aduse acuzații de abuz în serviciu
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    21 Sep 2021   •   16:30

Urmărirea penală se face in rem, pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în ceea ce privește achiziționarea dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanșarea pandemiei până în prezent.

„Urmărirea penală se desfășoară cu privire la faptă (in rem), respectiv abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat.”, transmite DNA, citat de Mediafax.

Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzații împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificația instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidență penală, potrivit sursei citate.

Valeriu Gheorghiță: ”Procedura este întocmită și elaborată de Comisia Europeană”

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, spune că modalitatea de achiziție a vaccinurilor anti-COVID-19 se supune aceleiași proceduri întocmită și elaborată de Comisia Europeană.

„Am văzut și eu astăzi în spațiul public acest tip de informație, dar nu știu, nu am date suplimentare. Modalitatea de achiziție la nivelul tuturor țărilor europene se supune aceleiași proceduri întocmită și elaborată de Comisia Europeană”, conchide Gheorghiță.


 

×
Subiecte în articol: COVID-19 vaccin DNA
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close