Antena 3 Actualitate Document: Acordul în baza căruia PNL, USR PLUS şi UDMR vor să guverneze 4 ani

Document: Acordul în baza căruia PNL, USR PLUS şi UDMR vor să guverneze 4 ani

de Adrian Iclozan    |    21 Dec 2020   •   20:00
Document: Acordul în baza căruia PNL, USR PLUS şi UDMR vor să guverneze 4 ani

Acordul semnat luni şi care consfinţeşte intenţia celor patru formaţiuni semnatare de a guverna România în următorii patru ani spune că statul român trebuie să treacă printr-o transformare "inevitabilă" iar această transformare este o "oportunitate uriaşă" de a crește calitatea serviciilor publice și a vieții tuturor cetățenilor români, indiferent de gen, etnie, religie, vârstă, condiție socială sau rezidenţă.

Acordul are şapte puncte şi consfinţeşte mai multe reguli care trebuie respectate de către semnatari

"Ne asumăm responsabilitatea pentru a conduce țara noastră în vremuri dificile. O facem cu deplina convingere că România, cu decizii ferme pentru binele comun, poate ieși întărită atât din pandemie, cât și din dificultățile economice care decurg din aceasta" se spune la primul punct al acordului.

Soluţie pentru eliminarea "defecţiunilor" la vot: premierul, preşedintele Senatului şi cel al Camerei, trecuţi în Acordul de guvernare

Punctul 7: "Afirmăm dreptul fiecărei formațiuni semnatare de a-și nominaliza reprezentanții pentru funcțiile de demnitate publică convenite. Ne asumăm să propunem oameni profesioniști, cu experiență relevantă pentru domeniul pe care-l vor gestiona și cu o bună reputație. Vom descuraja nepotismul și clientelismul, vom acționa cu imparțialitate și vom respecta principiul competenței pentru ocuparea funcțiilor publice prin concurs."

  • Propunerea noastră de Prim-Ministru este Florin Cîțu.
  • Propunerea noastră pentru Președintele Senatului României este, din partea USR-PLUS, Anca Dana Dragu.
  • Propunerea noastră pentru Președintele Camerei Deputaților este, din partea PNL, Ludovic Orban

Acordul de guvernare: Angajament pentru creşterea calităţii vieţii

Punctul 2:  "Perioada de tranziție post-comunistă trebuie să se încheie. Statul român are nevoie de reforme profunde pentru a răspunde nevoilor și așteptărilor societății în secolul 21. Considerăm această inevitabilă transformare ca o oportunitate uriașă pentru a crește calitatea serviciilor publice și a vieții tuturor cetățenilor români, indiferent de gen, etnie, religie, vârstă, condiție socială sau locul unde trăiesc. Programul nostru de guvernare este un plan clar de acțiune care dă substanță și direcție proiectului nostru de inovare, dezvoltare și modernizare a statului."

Acordul de guvernare: Semnatarii vor să câştige încrederea celor care nu au venit la vot

Punctul 3. Înțelegem că prezența scăzută la vot este un semnal de alarmă pentru democrația noastră. Vom acționa pentru a confirma încrederea cetățenilor care ne-au votat și pentru a câștiga încrederea celor care nu au votat că o bună guvernare poate schimba în bine viața oamenilor. Vom fi transparenți, ne vom consulta cu organizațiile societății civile, patronale, profesionale și sindicale și vom acționa pe baza unor decizii fundamentate. 

Acordul de guvernare: Angajament pentru păstrarea României pe parcursul european

Punctul 4. Suntem trei formațiuni politice cu istorii și culturi organizaționale diferite. Ce ne-a adus împreună a fost responsabilitatea față de destinul României. Vedem diversitatea noastră ca o șansă de a ne completa reciproc și de a reprezenta diferite speranțe ale cetățenilor români. Ne leagă valorile comune de libertate, respect, integritate, responsabilitate individuală și solidaritate. Suntem hotărâți să apărăm aceste valori atunci când sunt amenințate și să ducem România mai departe pe drumul ei european.

Acordul de guvernare: Semnatarii promit să nu primească traseişti

Punctul 5. Ne angajăm să respectăm voința cetățenilor exprimată în 6 decembrie și să nu schimbăm, prin traseism politic, rezultatul votului dat de cetățeni și majoritatea ce decurge din acest pact politic. Nu vom accepta parlamentari din alte partide în formațiunile noastre.

Acordul de guvernare: "Ne asumăm guvernarea pentru întreaga legislatură"

Punctul 6. România are nevoie de stabilitate, predictibilitate și soluții pe termen lung. Majoritatea parlamentară pe care ne bazăm, constituită prin votul cetățenilor români, ne obligă să ne asumăm guvernarea pentru o legislatură completă. Avem încredere că acest pact și programul de guvernare sunt un fundament puternic pentru un guvern de lungă durată care poate aduce rezultate concrete pentru cetățeni.

Acordul semnat de liderii PNL, USR, PLUS şi UDMR poate fi consultat integral aici.

×
Subiecte în articol: PNL USR PLUS UDMR

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close