Antena 3 CNN Actualitate Acord între sindicaliştii CFR şi Ministerul Transporturilor: 3.700 de persoane vor fi disponibilizate

Acord între sindicaliştii CFR şi Ministerul Transporturilor: 3.700 de persoane vor fi disponibilizate

Acord între sindicaliştii CFR şi Ministerul Transporturilor: 3.700 de persoane vor fi disponibilizate
Sursa foto: CFR
25 Mai 2009   •   18:09

Feroviarii şi ministrul Transporturilor au ajuns la o înţelegere în privinţa programului de restructurare de la calea ferată. În urma negocierilor de luni, numărul angajaţilor care vor fi disponibilizaţi a scăzut de la 3.700 de la 12.000 cât era stabilit. Cei care vor fi disponibilizaţi sunt mai ales persoane aflate în pragul pensionării.

Sindicaliştii au acceptat în schimb reducerea unor sporuri salariale care ar echivala cu alte 4.000 de concedieri. Sindicaliştii din CFR şi ministrul Transporturilor, Radu Breceanu, au găsit o soluţie în privinţa disponibilizărilor de la calea ferată după o rundă de negocieri care a durat mai bine de 6 ore.

Sindicaliştii nu sunt mulţumiţi de înţelegere, dar spun că au fost nevoiţi să accepte condiţiile propuse de autorităţi, din pricina pierderilor pe care le înregistrează cele trei societăţi feroviare.

Ei spun că în câteva zile urmează să se semneze contractele colective de muncă, astfel că ceferiştii renunţă pentru moment la alte proteste.

Antena 3


×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close