Antena 3 CNN Actualitate Acesta este acordul semnat la Bucureşti! Minerii blocaţi în subteran au cerut să îl vadă şi au ameninţat că, în caz contrar, intră în greva foamei

Acesta este acordul semnat la Bucureşti! Minerii blocaţi în subteran au cerut să îl vadă şi au ameninţat că, în caz contrar, intră în greva foamei

Antena 3 a intrat în posesia documentului solicitat de minerii blocaţi în subteran. Ei au solicitat în mod expers să vadă acest act pentru a pune capăt protestului şi a nu intra în greva foamei.

Acesta este acordul semnat la Bucureşti! Minerii blocaţi în subteran au cerut să îl vadă şi au ameninţat că, în caz contrar, intră în greva foamei
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   17:41

Documentul (poate fi consultat aici) menţionează, într-adevăr, plata salariilor restante pe ianuarie, a ajutorului de încălzire şi a salariilor compensatorii pentru cei pensionabili în data de 25 februarie. În 26 februarie, ar urma să fie plătite restanţele aferente tichetelor de masă şi sumele pentru transportul la locul de muncă.

Documentul mai arată că sumele aferente creanţelor salariale din februarie şi martie vor fi plătite pe 5 şi pe 20 martie.

Hârtia este semnată de ministrul muncii, Raluca Turcan, de liderii de sindicat Alin Sîn şi Dumitru Fornea şi de administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu.

Marius Miron, minerul care ţine legătura cu cei blocaţi în subteran, a declarat pentru Antena 3.

"Mi-au spus să le transmit celor de la suprafaţă că dacă astăzi, până diseară, nu vor avea hârtia, zece mineri vor intra în greva foamei.  Când le-am transmis mesajul (cu rezultantul negocierilor de la Bucureşti), am crezut că vor ieşi afară. Dar la sfârşit, când mi-au cerut hârtia, n-am avut ce să le dau!", a spus el.

Din informaţiile Antena 3, acordul semnat ajunsese luni seara la minerii din subteran.

Ministrul Muncii le-a cerut celor blocaţi în subteran să înceteze protestul

Raluca Turcan le-a cerut celor 70 de mineri blocați în mină să iasă la suprafață.

"Îmi exprim speranța ca prin soluțiile identificate astăzi, minerii să înceteze greva, să iasă la suparafața, să nu mai gândească varianta intrării în greva foamei", a spus ea.

La rândul lor, reprezentanții minerilor au declarat că sunt mulțumii de cele obținute în urma discuțiilor și au anunțat că protestul trebuie să se încheie.

"Trebuie să ne oprim, avem asigurările că cele negociate vor fi respectate",  au spus ei la finalul discuțiilor de la București.

De asemenea, sindicaliţtii au anunțat că marți vor avea loc noi discuții cu ministrul Energiei și cu președintele Consiliului Județean Hunedoara pentru a se stabili viitorul minelor și al termocentralei Mintia.

 

×
Subiecte în articol: acord mineri
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close