Antena 3 CNN Actualitate Acordul privind Brexit convenit cu Uniunea Europeană va fi supus votului în Parlamentul European în ianuarie

Acordul privind Brexit convenit cu Uniunea Europeană va fi supus votului în Parlamentul European în ianuarie

Acordul privind Brexit convenit cu Uniunea Europeană va fi supus votului în Parlamentul European în ianuarie
18 Dec 2018   •   08:58

Acordul privind BREXIT-ul convenit cu Uniunea Europeană va fi supus votului în parlament luna viitoare. Mai exact în săptămâna care începe pe 14 ianuarie - a declarat premierul Theresa May în Camera Comunelor.

Votul ar fi trebuit să aibă loc săptămâna trecută, dar a fost amânat după ce șefa guvernului și-a dat seama că nu a reușit să-i convingă pe cei mai mulți dintre parlamentari, scrie stirileprotv.ro.

Între timp, Theresa May a cerut mai multe asigurări din partea liderilor europeni, mai ales în privința mult discutatelor controale vamale temporare la frontiera dintre Irlanda de Nord și Republica Irlanda, care va deveni granița dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Liderul opoziției laburiste vrea însă o moțiune de neîncredere pentru că guvernul a tergiversat votul în parlament. Și a acuzat-o din nou pe șefa guvernului că a dus țara într-o criză națională.

×
Subiecte în articol: acord Brexit
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close