Antena 3 Actualitate Acţiune de mare amploare în Bucureşti şi şase judeţe! Poliţiştii au ridicat cinci tone de tutun contrafăcut

Acţiune de mare amploare în Bucureşti şi şase judeţe! Poliţiştii au ridicat cinci tone de tutun contrafăcut

29 Iun 2020   •   18:15
Acţiune de mare amploare în Bucureşti şi şase judeţe! Poliţiştii au ridicat cinci tone de tutun contrafăcut

Acţiune de mare amploare în această dimineaţă împotriva traficanţilor de tutun. 41 de adrese din Bucureşti şi alte 6 judeţe au fost luate la puricat de poliţişti la prima oră a dimineţii. Mai multe persoane printre care şi doi militari sunt bănuiţi de contrabandă cu tutun. Cantitatea descoperită este impresionantă, cinci tone de tutun, iar prejudiciul depăşeşte un milion de euro.

Percheziţiile au început în acelaşi timp în Bacău, Ilfov, Ialomița, Călărași, Prahova, Satu Mare și București.

Poliţiştii bănuiesc că reţeaua ar fi fost coordonată de o familie din Călăraşi. De la achzitionarea tutunului şi până la comercializrea acestuia prin firme de curierat sau online, totul era pus la punct în cel mai mic detaliu.

Tutunul era depozitat în conditii neigienice, iar tratarea acestuia se făcea cu substanţe neconforme, rezultând un produs extrem de periculos pentru sănătatea aceluia care îl consuma. Cantitatea descoperită şi ridicată de anchetatori este impresionantă. Cinci tone.

Traficanţii şi-au încărcat singuri marfa în maşinile anchetatorilor.

În rețea ar fi implicați şi doi militari, unul din Ialomița și celălalt din Bacău.

22 de persoane au fost aduse la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru audieri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close