Antena 3 CNN Actualitate Acțiune drastică luată de SUA! Nicio altă țară nu va mai avea acces la tratamentul împotriva noului coronavirus

Acțiune drastică luată de SUA! Nicio altă țară nu va mai avea acces la tratamentul împotriva noului coronavirus

Statele Unite a cumpărat tot stocul mondial de Remdesivir, singurul medicament care are puterea de a lupta împotriva noului coronavirus. Pentru cel puțin trei luni, nicio altă țară nu va mai avea de unde să cumpere medicamentul produs de compania Gilead. 

Acțiune drastică luată de SUA! Nicio altă țară nu va mai avea acces la tratamentul împotriva noului coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Diana Ionescu    |    01 Iul 2020   •   18:30

SUA a achiziționat rapid toate stocurile de Remdesivir, unul dintre cele două medicamente care și-au doveit eficiența împotriva infecției cu Covid-19. În urma acestei acțiuni, Stetele Unite au lăsat atât Europa cât și restul lumii fără posibilitatea de a trata simptomele grave provocate de virus, scrie The Guardian. 

Experții sunt îngrijorați cu privie la acținile unilaterale luate de Statele Unite, mai ales în cazul în care un vaccin ar apărea pe piață. Administrația Trump a demonstrat deja că este pregătită să ofere mai mult decât orice altă țară pentru a securiza tratamentul medical pentru proprii cetățeni. 

Remdesivir, primul tratament împotriva noului coronavirus 

Remdesivir este primul medicament aprobat în Statele Unite pentru a a trata infecția cu noul coronavirus. Medicamentul este produs de compania Gilead și are potențialul de a ajuta pacienții să își revină mai repede în urma bolii și să ușureze simptomele. 

Primele 140.000 de doze, care au fost deja administrate pacienților sin întreaga lume, au fost epuizate. Administrația Trump a cumpărat acum peste 500.000 de doze, care înseamnă întrega producție a companiei pe luna iulie și 90% din producția din lunile august și septembrie. 

Administrația Trump, mulțumită de noua achiziție. Singurul scop: viața americanilor

„Președintele Trump a făcăut o afacere extraordinară pentru a asigura că americanii au acces la primul tratament aprobat în lupta împotriva COVID-19. Vrem să ne asigurăm că orice american care are nevoie de Remedesivir îl poate obține fără probleme”, a declarat secretarul de stat al sănătății Alex Azar.

Drepturile de producție sunt deținute de Gilead, ceea ce însemnă că nicio altă țară din lume nu îl poate produce. Costul unui singur tratament este de 3.200 dolari pentru șase doze, conform guvernului american. 

×
Subiecte în articol: Remdesivir coronavirus tratament
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close