Antena 3 CNN Actualitate Activistul care apără Blue Air după ce a încasat sponsorizări generoase

Activistul care apără Blue Air după ce a încasat sponsorizări generoase

Activismul pare să fi devenit un hobby la modă! Mai ales când asta îţi asigură şi expunere în presă! Preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, Costel Stanciu, a ieşit în evidență luând apărarea unei companii aviatice ce a păgubit mii de consumatori. Pe scurt, când a vorba de sponsori, clienții ajung pe locul 2. Iată cum.

Activistul care apără Blue Air după ce a încasat sponsorizări generoase
Sursa foto: hepta
de Bianca Nae    |    07 Sep 2022   •   20:45

Costel Stanciu este preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori. De aproape trei decenii, se pronunţă în privința siguranței alimentelor, etichetelor, schemei obligatorii de vaccinare a celor mici sau tehnologiei 5G pe care nici mai mult, nici mai puțin, a echivalat-o cu ciuma bubonică.

Însă recent a ieşit în evidență luând apărarea unei companii aviatice ce a păgubit mii de consumatori, oameni ce s-au trezit cu cursele anulate şi fără să primească banii înapoi.

Asta i-a adus companiei o amendă zdravănă, de 2 milioane de euro, de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Activistul care apără Blue Air după ce a încasat sponsorizări generoase

Ulterior, presa a dezvăluit că Stanciu era prieten vechi al companiei aviatice şi beneficiase de sponsorizări din partea acesteia.

Pe scurt, când a vorba de sponsori, consumatorii ajung pe locul 2. El se apără şi spune că primise sponsorizare pentru a asigura premierea unor copii.

"Sponsorizări de la Blue Air am primit în urmă cu 10 ani, când era un concurs dedicat elevilor, un concurs pe teme de protecţia consumatorilor şi unde acei copii primeau premii, da? Acei copii erau cazați, da?

Primeau hrană, primeau cazare şi pentru toate acestea era nevoie de nişte resurse financiare, da?(...) Blue Air nu a fost singurul sponsor. ", spune Preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori, Costel Stanciu

ONG-ul lui Stanciu a mai lansat o temă recent pe piaţă, cea legată de siguranța rechizitelor, o temă generoasă, menită să-i aducă expunere.

Fără a face vreo analiză chimică sau să prezinte vreun raport clar cu privire la un potențial pericol, el doar reproduce ce alerte au semnalat diverse autorități naţionale cu privire la anumite obiecte destinate copiilor.

Demersul lui Stanciu poate fi catalogat ca lipsit de onestitate câtă vreme nu se poate bloca întregul comerț cu obiecte din China fără o analiză clară, fără ca un laborator de specialitate să se pronunțe cu privire la calitatea unor obiecte.

"Sunt şi fotografii cu rechizite şcolare în cadrul cărora, în urma analizelor de laborator făcute în alte state membre UE, s-au identificat aceste substanțe chimice.

Iar rechizitele şcolare din România, care se comercializează în România şi care în marea lor majoritate provin din China nu sunt sigure pentru copii noştri.

Trebuie să punem presiune pe ANPC să releveze rechizite din magazinele specializate, să meargă cu ele la laborator, să facă analize. Trebuie să facem dovada că am făcut nişte demersuri, da?", spune Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori.

"Apărătorul copiilor", suspectat că şi-a agresat propriul copil

Potrivit unor documente oficiale, Stanciu și-a agresat propriul copil în 2018.

Certificatul medico-legal emis de Serviciul medical de medicină legală din Buzău arată că minorul de 3 ani, la acea dată, "a suferit o leziune traumatică produsă prin lovire cu sau de corp dur cu câteva zile înainte de data examinării.

" În declarația medicului legist la capitolul "Constatări" este menționat și faptul că minorul a fost preluat de mamă, după ce a fost cu tatăl la munte. Certificatul medico-legal îl identifică pe tatăl ca fiind autorul loviturilor și precizează, la final, că a fost eliberat pentru a servi în justiție.

"Nu este...Nu este adevărat. Încă un act de dezinformare, dus împotriva mea, pentru a mă discredita şi pentru a-mi închide gura.", spune Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori.

O altă incompatibilitate, în cazul APC, a fost și prezența, în lista de sponsori, a celor mai mari bănci din România.

Şi este cunoscut faptul că mai toate au trecut în ultimele trei decenii prin scandaluri publice cu clienți nemulțumiți sau păgubiți.

Dincolo de sponsorizare, Stanciu a mai reușit o mutare în favoarea bancherilor , când a fost acceptat în 2016 membru al Colegiului de coordonare a Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul bancar. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close