Antena 3 CNN Actualitate Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută drept vechime în muncă. Inițiatorul legii: "Va avea aplicabilitate și retroactiv"

Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută drept vechime în muncă. Inițiatorul legii: "Va avea aplicabilitate și retroactiv"

Activitatea în cadrul unui PFA se va aduna la anii de pensie și va considerată vechime în muncă. Legea a fost adoptată ieri de Camera Deputaților, și urmează să meargă la Președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Activitatea PFA-urilor va fi recunoscută drept vechime în muncă. Inițiatorul legii: "Va avea aplicabilitate și retroactiv"
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    06 Apr 2022   •   13:39

Beniamin Teodosiu, inițiatorul legii, a explicat, la Antena 3, ce reprezintă această modificare pentru cei care au studii de specialitate și activează în cadrul ca Persoană Fizică Autorizată (PFA).

"Această inițiativă vine în ajutorul a peste 400.000 de cetățeni care activează sub formă de PFA și își plătesc taxele. Și nu sunt puține taxe pe care le plătesc aceste PFA-uri. Doar în 2020 au plătit undeva la 330 de milioane de lei taxe.

Era o hiba legislativă. Pentru că statul recunoaște vechimea în muncă la pensie, doar că nu o recunoaște că și vechimea de specialitate. 

Sper să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis, iar în momentul în care va fi publicată în Monitorul Oficial va deveni lege. Va avea aplicabilitate și retroactiv, dacă îndeplinește acele condiții care au fost puse pentru a putea fi considerată vechime în specialitatea studiilor", a precizat Beniamin Teodosiu la Antena 3.

 

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close