Antena 3 CNN Actualitate Activitatea seismică din Vrancea s-a intensificat: Două cutremure, în ultimele 24 de ore

Activitatea seismică din Vrancea s-a intensificat: Două cutremure, în ultimele 24 de ore

Activitatea seismică din Vrancea s-a intensificat: Două cutremure, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Foto: abc.net.au
14 Dec 2010   •   22:52

Două cutremure s-au înregistrat în România în ultimele 24 de ore. Pământul s-a mişcat ca urmare a intensificării activităţii în zona Vrancea. Alte două seisme s-au simţit în apropierea ţării noastre. Ce-i drept, aproape toată Europa s-a zgâlţâit. Peste 20 de cutremure au fost înregistrate, în total, de luni şi până marţi.

Cel mai puternic seism din ultimele 24 de ore din apropierea ţării noastre a avut 3,2 grade Richter. S-a produs în nord vestul Balcanilor, la o adâncime de 61 de km. Undele seismice au fost înregistrate şi la Drobeta Turnu Severin.

Nici zona Vrancea n-a dormit. De luni şi până marţi a dat naştere la două cutremure. Ce-i drept, de mică intensitate. Dar, în ultimele 24 de ore nu intensitatea cutremurelor a fost impresionantă, ci numărul lor.

Cele două seisme produse în Vrancea în noaptea de luni spre marţi au avut loc la 110 kilometri adâncime. Intensitatea lor nu ridică probleme: 2,6, respectiv 2,9 grade pe scara Richter. Şi graniţa dintre Slovacia şi Cehia a fost afectată de un seism de 3,1 grade. Specialiştii vin din nou să ne liniştească.

Specialiştii care se ocupă de fizica pământului spun că nu trebuie să intrăm în alertă. Vom fi informaţi despre un posibil pericol doar dacă se constată că seismul ar putea depăşi magnitudinea de 4 grade pe scara Richter.

România a fost devastată de un astfel de cutremur în martie 1977. Cele 55 de secunde şi magnitudinea de 7,3 grade pe Scara Richter au făcut atunci peste 1.500 de victime.

 

×
Subiecte în articol: Vrancea cutremur Europa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close