Antena 3 CNN Actualitate A murit Cornel Ciupercescu. Actorul avea 77 de ani

A murit Cornel Ciupercescu. Actorul avea 77 de ani

A murit actorul Cornel Ciupercescu, la 77 de ani. Trecerea în neființă a artistului a fost anunțată de Teatrul Evreiesc de Stat.

A murit Cornel Ciupercescu. Actorul avea 77 de ani
Sursa foto: Teatrul evreiesc de stat
de Claudia Popovici    |    04 Dec 2022   •   16:12

Absolvent al Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970), Cornel Ciupercescu a avut numeroase roluri la Teatrul Municipal Ploiești - Rică Venturiano în „O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în „Avarul” (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în „ Macbeth” (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș - Boze în „Pădurea împietrită” (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în „Un individ suspect” (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Din anul 1990, a fost actor al Teatrului Evreiesc de Stat, timp de aproape trei decenii, în roluri precum Saladin, în „Nathan înțeleptul” de G. E. Lessing, regia Grigore Gonța, Gaston Schmaltz, în „Povestea unei bănci particulare”, de Friedrich Dürrenmatt, regia Kincses Elemer, Golem, în „Golem”, de H. Leivik, regia Cătălina Buzoianu sau Ulrich von Hutten, în „Elogiul nebuniei”, de Dumitru Solomon, regia Ion Cojar.

Cornel Ciupercescu a avut și o carieră cinematografică de excepție, în rolul lui Nicolae Bălcescu (Nicolae Bălcescu, în „La răscrucea marilor furtuni”, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în „Castelul din Carpați”, regia Stere Gulea.

Înmormântarea va avea loc marți, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu.

×
Subiecte în articol: actor a murit
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close