Antena 3 Actualitate Actriţa Ileana Stana Ionescu renunță la teatru din cauza unor probleme de sănătate

Actriţa Ileana Stana Ionescu renunță la teatru din cauza unor probleme de sănătate

17 Sep 2018   •   13:54
Actriţa Ileana Stana Ionescu renunță la teatru din cauza unor probleme de sănătate
Sursa foto: foto- captura Antena 3

Actriţa Ileana Stana Ionescu (82 de ani) se retrage din activitatea de scenă, din luna septembrie, din cauza unor probleme de sănătate, au anunțat reprezentanții Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”. 

„Doamna Ileana Stana Ionescu juca în următoarele spectacole din repertoriul curent al TNB: „Idolul şi Ion Anapoda” (rolul „Stavaroaia”), „Terorism” (rolul „pasager” şi „a doua femeie”), „Micul infern” (unde, acelaşi rol – „soacra”-, era jucat alternativ şi de doamna Rodica Popescu Bitănescu, care va prelua integral rolul). În primele două spectacole, Ileana Stana Ionescu va fi înlocuită, modificarea de distribuţie urmând să fie anunţată în timp util”, mai precizează instituţia.

Ileana Stana Ionescu a debutat ca actriţă în 1955, la varsta de 19 ani, la Teatrul de Stat din Reşiţa, cu rolul Agnes în „Şcoala femeilor”, de Molière. În anul 1959 s-a transferat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ. Din anul 1965 a lucrat la Teatrul Naţional din Bucureşti, precum şi la televiziune.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close