Antena 3 CNN Actualitate Actrița Ioana Citta Baciu a murit

Actrița Ioana Citta Baciu a murit

Actrița Ioana Citta Baciu a murit
Sursa foto: Foto: facebook
20 Ian 2016   •   15:26

Actrița Ioana Citta Baciu a încetat din viață, miercuri, după o lungă și grea suferință, la vârsta de 80 de ani, pe care a împlinit-o pe 7 ianuarie, după 40 de ani de carieră și peste 150 de roluri interpretate pe scena Teatrului Dramatic Fani Tardini, din Galați.

Ioana Citta Baciu a jucat pentru ultima dată în fața publicului gălățean în luna iunie 2015, la finalul stagiunii trecute, când a interpretat rolul principal în spectacolul 'Tăblia de la marginea patului'.

'Pentru că iubea foarte mult teatrul și publicul spectator, Ioana Citta Baciu a repetat și jucat acest rol, bolnavă fiind', a declarat directorul adjunct al teatrului, Gabriel Constantinescu.

În decembrie anul trecut, Ioana Citta Baciu a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Galați, dar, din păcate, artista nu a putut fi prezentă la ceremonia de decernare a distincției, din cauza stării precare de sănătate.

"Îngerii au chemat-o la cer pentru a le putea povesti și lor despre cum e viața aici, așa cum, de fiecare dată, ea — Doamnă a Scenei — a povestit cu fiecare rol în care le-a lăsat o parte a sufletului! Călătorie în lumină îți dorim, Ioana Citta Baciu, și de acolo, din locul de dincolo de tot ce e rău și urât, să ne privești, să ne ierți și să veghezi asupra noastră! Mulțumim Cerului pentru minunata ocazie de a fi fost contemporani cu tine!", a postat pe contul său de Facebook, Cristian Gheorghe, directorul Teatrului Dramatic Fani Tardini.

×
Subiecte în articol: actriţă
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close