Antena 3 CNN Actualitate Actriţa Maia Morgenstern şi canoistul Ivan Patzaichin, cetăţeni de onoare ai Capitalei

Actriţa Maia Morgenstern şi canoistul Ivan Patzaichin, cetăţeni de onoare ai Capitalei

Actriţa Maia Morgenstern şi canoistul Ivan Patzaichin, cetăţeni de onoare ai Capitalei
Sursa foto: Foto: Intact Images
23 Aug 2018   •   13:57

Actrița Maia Morgenstern şi canoistul Ivan Patzaichin au devenit cetățeni de onoare ai municipiului București. Decizia a fost luată după ce Primăria Capitalei a votat joi mai multe proiecte în ședința CGMB. 

Potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), din 23 august, printre rolurile notabile ale actriţie, pe scena de teatru, se numără Lola Lola, din „Îngerul albastru”. Dar ea este cunoscută şi pentru rolurile din „Balanţa”, „Cel mai iubit dintre pământeni” şi „Patimile lui Hristos”.

Alt proiect vizează acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Bucureşti şi canoistului Ivan Patzaichin. Acesta participat la cinci ediţii ale Jocurilor Olimpice de Vară, a câştigat 22 de titluri la 11 ediţii ale campionatelor mondiale. Începând din anul 1968, este maestru emerit al sportului, iar în 1982 a fost declarat maestru internaţional al sportului, iar din 1991 a devenit Antrenor Emerit. În anul 2010, a fost distins cu Decoraţia Regală „Nihil Sine Deo”, primit prin ordinul Majestăţii Sale Regele Mihai.

„Considerăm legal şi oportun proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti domnului Ivan Patzaichin, pe care îl înaintăm spre dezbatere şi aprobare Consiliului General al Municipiului Bucureşti”, se arată în proiect.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Cod galben de vijelii și viscol! 28 de județe sunt vizate
x close