Antena 3 CNN Actualitate O actriţă româncă şi-a revăzut mama la 34 de ani după ce a fost lăsată într-un orfelinat

O actriţă româncă şi-a revăzut mama la 34 de ani după ce a fost lăsată într-un orfelinat

După ce a fost lăsată într-un orfelinat, Adriana Ionică, actriţa care locuieşte în Marea Britanie şi-a văzut mama la 34 de ani. Tot la orfelinat a avut loc întâlnirea emoţionantă dintre cele două.

O actriţă româncă şi-a revăzut mama la 34 de ani după ce a fost lăsată într-un orfelinat
Sursa foto: Facebook | Adriana Ionică
de Ioana Mircea    |    08 Iul 2022   •   14:57

Povestea româncei a impresionat presa britanică. Aceasta a fost scrisă într-un amplu articol în revista Daily Mail, de către jurnalista Helen Carroll de la Daily Mail.

Românca în vârstă de 35 de ani este supravieţuitoare a unuia dintre orfelinate din România comunistă.

”Cu accentul său nord-britanic şi cu educaţia privată pe care a primit-o, nu ai putea ghici vreodată că un orfelinat teribil a fost parte din povestea ei de viaţă ce îţi rupe inima. Dar Adriana Ionică şi-a petrecut primii doi ani şi jumătate din viaţă într-un orfelinat plin de gândaci şi murdărie, alături de alţi copii tăcuţi şi neîngrijiţi”, a scris jurnalista Helen Carroll în articolul său.

Adriana Ionică s-a născut în octombrie 1988, când mama sa avea doar 16 ani. Aceasta trăia într-o sărăcie extremă alături de bunica sa şi mai mulţi verişori.

Valentina a realizat că singura sa şansă era să îşi lase copilul la un orfelinat din Cluj-Napoca, precizează Adevărul.ro.

Adriana a fost adoptată în 1989 de Cindy Calvert, o coafeză, şi soţul său Anthony, care avea o afacere cu fier vechi. Aceştia încercau de mulţi să aibă un copil.

Cei doi se aflau în vacanţă în Elveţia când au văzut la ştiri reportaje despre miile de copii abandonaţi în orfelinatele din România.

Datorită scenelor emoţionante, au decis să adopte un copil din România. Încă din primele momente Familia Calvert a fost cucerită de micuţa româncă.

Soţii Calvert au reuşit, prin intermediul unei avocate, să o găsească pe Valentina. Pentru a putea adopta fetiţa era nevoie de acordul scris al mamei naturale. Valentina a fost de acord, pentru că ştia că micuţa va avea astfel o viaţă mai bună. 

Abia în martie 1990, instanţele din România au fost de acord ca familia Calvert să le adopte atât pe Adriana, cât şi pe Roxy, cealaltă micuţă pe care au adoptat-o. 

După nouă ani de la adopţie, familia Calvert a fost contactată de un cuplu american. Astfel s-a aflat că Adriana mai avea o soră mai mică decât ea cu doi ani.

Când avea 20 de ani, Adriana s-a întâlnit pentru prima oară în California cu sora ei, Angela. După această întâlnire surorile au ţinut constant legătura.

După ce a crescut, Adriana a încercat împreună cu părinţii adoptivi să dea de urma mamei sale.

Fata şi-a găsit mama pe Facebook în 2020, la începutul pandemiei, şi a descoperit că trăieşte în Sicilia, potrvit jurnaliştilor de la Daily Mail.

Adriana s-a întors pentru prima oară la orfelinatul din Cluj-Napoca. Aici s-a întâlnit cu mama sa naturală, cu sora din California şi cu o altă soră care trăieşte în Sicilia.

"Când m-am apropiat de clădirea fostului orfelinat, aflată acum în mijlocul unei zone rezidenţiale, am recunoscut-o imediat din poze. A fost o emoţie viscerală copleşitoare, nu tristeţe sau teamă, ci ceva neexperimentat până acum, ceva ce nu poate fi explicat în cuvinte. Poate o amintire reprimată mult timp", le-a declarat Adriana jurnaliştilor britanici.

×
Subiecte în articol: Adriana Ionică
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close