Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţii de corupţie la APIA Bucureşti şi Ilfov. Procurorii DNA fac percheziţii

Acuzaţii de corupţie la APIA Bucureşti şi Ilfov. Procurorii DNA fac percheziţii

Acuzaţii de corupţie la APIA Bucureşti şi Ilfov. Procurorii DNA fac percheziţii
de S.T.    |    05 Oct 2015   •   10:19

Procurorii DNA fac percheziţii luni la sediile Agenţiilor de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar în care sunt vizate fapte asimilate celor de corupţie şi fraude cu fonduri europene, din perioada 2012.
   
Potrivit DNA, procurorii fac 18 percheziţii în judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, dintre care trei în sedii ale unor instituţii publice şi restul la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale.
   
În acest dosar, procurorii au lucrat în cooperare cu reprezentanţii Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), care au asigurat sprijin operaţional pentru documentarea cauzei. Ancheta a fost sprijinită şi de Serviciul Român de Informaţii, a precizat DNA.

România este ţara în care Oficiul European de Luptă Antifraudă a făcut, în 2014, cele mai multe investigaţii privind utilizarea fondurilor europene, fiind urmată, la mare distanţă de Ungaria şi Bulgaria, potrivit raportului de activitate al instituţiei pe anul trecut.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close