Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Un medic ortoped ar fi operat o femeie la piciorul sănătos

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Un medic ortoped ar fi operat o femeie la piciorul sănătos

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul de Urgenţă din Petroşani. Un medic ortoped ar fi operat o femeie la piciorul sănătos
Sursa foto: Foto: VideoNews
de S.T.    |    21 Oct 2013   •   17:36

Un medic ortoped de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani este cercetat de poliţişti după ce un bărbat din localitate a depus o plângere prin care sesiza că soţia lui, care suferise o fractură la piciorul stâng, a fost operată mai întâi la piciorul drept, care era sănătos.
   
Pacienta, în vârstă de 36 de ani, a fost internată la secţia Ortopedie a Spitalului de Urgenţă din Petroşani, cu o fractură la piciorul stâng, iar soţul acesteia îl acuză pe medicul ortoped că a operat-o şi la piciorul drept, care era sănătos, motivând că "ar fi avut un hematom".
   
"Prima dată a intervenit la piciorul bun şi după aceea la cel la care avea fractură. A operat-o greşit. Fac aceste demersuri pentru că nu vreau să mai cadă şi alţii victime, cum am căzut şi noi. Ei au vrut să ne cumpere şi tăcerea. Acţionăm pe cale legală. A zis că a avut un hematom şi în partea dreaptă (la piciorul drept - n.r.) şi a trebuit să îl opereze. Susţine că a făcut un bine, nu a făcut un rău", a spus soţul pacientei, citat de Mediafax.
   
El a mai afirmat că a decis să o transfere pe femeie la o altă unitate medicală.
   
Potrivit poliţiştilor din Petroşani, bărbatul a depus o plângere împotriva medicului.

Alisa Rusu, ofiţer de presă la Poliţia Petroşani, a declarat că pentru finalizarea anchetei este nevoie de mai multe probe, inclusiv de o expertiză medico-legală.
   
Pe de altă parte, directorul Spitalului de Urgenţă din Petroşani, Alin Vasilescu, susţine că va începe şi o verificare internă.
   

×
Subiecte în articol: malpraxis fractura Petrosani
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close