Antena 3 CNN Actualitate Acuzații grave în Parlament, la moțiunea pe Educație

Acuzații grave în Parlament, la moțiunea pe Educație

Acuzații grave în Parlament, la moțiunea pe Educație
05 Mar 2018   •   18:16

Deputatul PSD Mihaela Huncă a declarat luni că zece dintre semnatarii moţiunii simple pe Educaţie au susţinut în anul 2010 tăierea cu 25% a salariilor personalului din învăţământ. 

"Am citit cu mare atenţie moţiunea simplă pe Educaţie şi am constatat că în lista de susţinere se află zece semnatari care, din punct de vedere moral, nu ar fi trebuit să se afle pe acest document. Sunt zece semnatari care s-au aflat în această sală în anul 2010 şi au susţinut prin votul şi atitudinea lor politică tăierea cu 25% a salariilor personalului din învăţământ decisă în timpul guvernării Boc. Mai grav decât atât mi se pare faptul că una dintre aceste semnături aparţine chiar liderului grupului PNL, care deschide lista semnatarilor. Mie îmi vine greu să înţeleg această piruetă politică, îmi vine greu să înţeleg cum cei zece PDL-işti care au votat tăierea salariilor profesorilor vin astăzi să reproşeze unui Guvern PSD, care tocmai a majorat salariile dascălilor cu 20%, că 'salarizarea total nestimulativă şi bătaia de joc la adresa cadrelor didactice pun adeseori presiune pe umerii acelor oameni care ar trebui să formeze caracterele viitorului'", a spus Huncă, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe Educaţie depuse de PNL. 

În opinia ei, ce au făcut politicienii când au tăiat salariile tuturor bugetarilor "nu se uită" chiar dacă şi-au "schimbat sigla de partid". 

"Realitatea este că salariile din Educaţie sunt încă departe de nivelul profesorilor din Uniunea Europeană, dar vă reamintesc că un Guvern PSD a dat înapoi ceea ce aţi tăiat dumneavoastră şi tot PSD a majorat semnificativ aceste salarii după venirea sa la guvernare, după alegerile din 2016. Salariile cadrelor didactice au crescut pe net cu 44% după ce PSD-ALDE a preluat guvernarea", a menţionat aceasta. 

×
Subiecte în articol: parlament motiune educatie
Parteneri
Florin Piersic, primul mesaj de pe patul de spital
x close