Antena 3 CNN Actualitate Scandal uriaș în lumea sportului. O fostă gimnastă lansează acuzații grave la adresa antrenorilor Bela şi Marta Karolyi

Scandal uriaș în lumea sportului. O fostă gimnastă lansează acuzații grave la adresa antrenorilor Bela şi Marta Karolyi

Scandal uriaș în lumea sportului. O fostă gimnastă lansează acuzații grave la adresa antrenorilor Bela şi Marta Karolyi
Sursa foto: Foto captura Antena 3
28 Oct 2016   •   13:17

Grave acuzaţii planează asupra antrenorilor Bela şi Marta Karolyi. Cei doi au fost daţi în judecată de o fostă gimnastă din SUA care susţine că a fost abuzată fizic şi emoţional. În acest scandal este implicat şi un medic american, pe care sportiva îl acuză de abuz sexual.

Tânăra, în vârstă de 24 de ani, susţine că le-ar fi povestit totul anterenorilor, dar Bela şi Marta Karolyi au nu s-au implicat. Cei doi mai sunt acuzaţi că au "instituit un regim de intimidare şi teama", că le-ar fi lovit pe gimnaste şi că ar fi refuzat să le ofere hrană şi apă, potrivit ziare.com.

De asemenea, unele dintre sportive ar fi fost umilite de soţii Karolyi după ce le-ar fi spus că sunt grase şi le-ar fi dezbracat în faţa colegelor pentru a le face de ruşine. Bela Karolyi a fost antrenorul Nadiei Comaneci, iar din 1981 s-a stabilit in SUA, unde coordoneaza lotul olimpic al SUA.  

Contactat telefonic la Antena 3, psihologul Hanibal Dumitrașcu a afirmat că nu trebuie pierdut din vedere contextul, în cazul unor astfel de acuzații.

”Performanța acestor gimnaste are loc într-o fragilă și delicată. Mă refer la pubertate și adolescență. De cele mai multe ori, acești copii stau foarte mult în cantonamente cu antrenorii și e foarte dificil să îi transformi în părinți. Ei nu pot înlocui atenția, grija, iubirea de la părinți”, a spus Hanibal Dumitrașcu.

×
Subiecte în articol: gimnastica antrenor
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close