Antena 3 CNN Actualitate Acuzaţii grave după incidentul feroviar de la Teleorman: "Mecanicul nu ar fi respectat semnalul roşu, iar sistemul de frânare automat a intrat în funcţiune"

Acuzaţii grave după incidentul feroviar de la Teleorman: "Mecanicul nu ar fi respectat semnalul roşu, iar sistemul de frânare automat a intrat în funcţiune"

Vin acuzaţii grave de la şeful sindicaliştilor transportatorilor feroviari, după incidentul de luni dimineaţă, când mai mulţi călători au fost răniţi din cauza frânării bruşte a mecanisului de locomotivă.

de Georgiana Adam    |    13 Mar 2023   •   09:06

Un incident feroviar a avut loc luni dimineaţă, când trenul de călători Arad-București, care se afla în spatele trenului de marfă care a deraiat în apropierea stației Roșiori Nord, a frânat de urgență, iar mai mulți pasageri s-au rănit.

Două vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, iar altul s-a răsturnat, luni dimineața, la intrarea în stația de cale ferată Roșiori Nord.

Liderul sindicaliştilor transportatorilor feroviari vine cu acuzaţii grave după acest incident şi vorbeşte de lipsa de personal, de felul în care sunt promovaţi oamenii care conduc trenurile de călători şi de faptul că s-a redus stagiul de formare.

Cât despre incident, mecanicul de locomotivă nu ar fi tras frâna la timp.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Trenul a fost frânat de conductor, îmi spun colegii că impiegatul ar fi comunicat mecanicului de locomotivă că semnalul este pe roşu.

A fost o frânare automată, autorizările acolo sunt pe banda rulantă. Nu ştiu cine şi cum, dar va trebui să explice de trenurile respective, că nu te joci cu viaţa călătorilor", a spus liderul Federaţiei Sindicatelor Transporatorilor feroviari, Rodrigo Maxim, luni, la Antena 3 CNN.

De asemenea, liderul sindicaliştilor mai susţine că mecanicul acestui tren Inter-regio ar fi avut puţină experienţă, de circa doi ani şi nu a stat pe rute principale, ci pe secţii secundare.

Cel puțin 35 de persoane au fost rănite după ce mecanicul unui tren de marfă a frânat pentru a evita ciocnirea cu o garnitură de marfă care deraiase între localitățile Măldăeni şi Roșiorii de Vede, transmite Antena 3 CNN.

Reacţia CFR, la trei ore după incident

CFR Călători: Trenul Arad-București, aflat în spatele marfarului deraiat, a frânat de urgență

Trenul de călători Arad-București, care se afla în spatele trenului de marfă care a deraiat luni dimineața în apropierea stației Roșiori Nord, a frânat de urgență, iar mai mulți pasageri s-au rănit, a informat CFR Călători.

"Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri", a anunțat compania.

Conform acesteia, ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord.

CFR Călători transmite că, până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători.

Două vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, iar altul s-a răsturnat, luni dimineața, la intrarea în stația de cale ferată Roșiori Nord.

×
Subiecte în articol: Rodrigo Maxim
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close