Antena 3 CNN Actualitate Măsura plafonării adaosului comercial ar putea fi prelungită de Guvern | Noi alimente pe listă

Măsura plafonării adaosului comercial ar putea fi prelungită de Guvern | Noi alimente pe listă

După o săptămână în care reprezentanții Ministerului Agriculturii au discutat cu producătorii și cu retailerii, se pare că măsura plafonării adaosului comercial va fi prelungită. Pe listă ar putea fi adăugate câteva produse noi, spun surse politice.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   10:39

Limitarea adaosurilor comerciale la procesatori și comercianți expiră la finalul lunii ianuarie, dar ministrul Agriculturii a propus reprezentanților marilor rețele comerciale ca măsura să fie prelungită, iar lista de produse să fie extinsă.

O decizie finală va fi luată săptămâna aceasta. Ministrul Agriculturii spunea, încă de sâptămâna trecută, că vor avea loc din nou discuții cu cei zona procesară alimentară și cu cei din zona de retail, deși au mai fost discuții în urmă cu o săptămână și nu s-a ajuns la acel moment la o înțelegere.

De asemenea,  ministrul Agriculturii mai spunea că ori se va merge pe varianta în care această măsură să fie prelungită sau să fie alte variante de lucru, care au fost discutate deja de cei din zona de retail.

Citește și: Este oficial! Mai mulți români vor beneficia de vouchere sociale | Adrian Câciu a anunțat când intră banii pe carduri

Una dintre variante face referire la intervenția directă a prețului la raft, pentru produsele alimentare de bază care sunt mai scumpe sau săfie luată în calcul varianta în care să existe promoții pentru aceste alimente.

Lista cu prețuri reduse pentru alimentele de bază ar urma să fie una extinsă.

Măsura adaosului comercial de 20% a fost introdusă ințial pentru 3 luni, iar din noiembrie a fost extinsă cu încă un trimestru.

În prezent, sunt 21 de produse care au adaos comercial limitat, printre care unele sortimente de pâine, carne, dar și fructe și legume vrac.

La afârșitul lunii octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea cu 90 de zile a măsurii de limitare a adaosului comercial la unele alimente, incluzând şi noi produse în această listă.

Acum însă,  lista ar putea fi completată cu produsele care se consumă, de obicei, în perioada sărbătorilor pascale.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close