Antena 3 CNN Actualitate Adevăratul motiv pentru care George Floyd a murit. Ce a dezvăluit autopsia

Adevăratul motiv pentru care George Floyd a murit. Ce a dezvăluit autopsia

George Floyd și-a pierdud viața din cauză că a fost asfixiat după o presiune pe gât și spate care a dus la lipsa fluxului de sânge către creier.

Adevăratul motiv pentru care George Floyd a murit. Ce a dezvăluit autopsia
Sursa foto: Hepta
01 Iun 2020   •   23:37

Asta arată o autopsie independentă după moartea bărbatului de 46 de ani, ale cărui ultime clipe au fost filmate. Moartea sa a generat un val uriaș de revolte în SUA, cu violențe și distrugeri.

După proteste, polițistul, care a stat minute în șir pe gâtul bărbatului de culoare, a fost reținut și acuzat de omor prin imprudență. Anterior, el era anchetat în libertate. Și soția l-a părăsit, a intentat divorț, și s-a alăturat cauzei. În SUA, tocmai culoarea este problema. În unele orașe, cifrele arată clar diferența de tratament față de persoanele de culoare. 

Astăzi, la o săptămână de la deces, familia lui Floyd a anunțat rezultatul autopsiei independente. Ei cer ca fostul ofițer de poliție Derek Chauvin să fie cercetat pentru omor de gradul întâi. 

"Presiunea susținută pe partea dreaptă a arterei carotide a domnului Floyd a împiedicat fluxul de sânge către creier, iar greutatea de pe spate i-a împiedicat capacitatea de a respira", se arată într-o declarație a avocatului familiei, conform The Sun. 

×
Subiecte în articol: George Floyd autopsie
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close