Antena 3 CNN Actualitate Adevărul despre merele pe care le cumpărăm! Șeful ANPC: Sunt tratate cu substanțe extrem de periculoase

Adevărul despre merele pe care le cumpărăm! Șeful ANPC: Sunt tratate cu substanțe extrem de periculoase

Adevărul despre merele pe care le cumpărăm! Șeful ANPC: Sunt tratate cu substanțe extrem de periculoase
Sursa foto: foto- Pexels
11 Sep 2019   •   14:11

Fructele pe care le cumpărăm din hypermarket sunt tratate cu substanțe extrem de periculoase. 

Dezvăluirea referitoare la substanța cu care sunt tratate merele din supermarketuri vine de la șeful ANPC, Horia Constantinescu. 

"Dacă pe vremuri mărul proaspăt venea de la Iteşti, din Maramureş, îl găseam pe tarabă şi îl luam acasă, acum vine un măr din Polonia stropit cu imazalil. Este un fel de ceară care protejează antifungic şi dă şi un luciu specific. Atunci, dacă tot vrem şi spunem că ‚’în felul ăsta ne protejăm’, că se protejează numai pe ei cu imazalil, nu putrezeşte mărul lor, că pe vremea noastră mai puteai să găseşti şi un vierme în măr şi nu murea nimeni. Măcar dacă o faci fă-o perfect, cum e mărul... fă şi serviciile să fie perfecte", a explicat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

„Există studii care arată că în funcție de cantitatea ingerată, acest tip de sustanțe pot provoca cancer. Dar nu a stabilit nimeni dacă ingerăm această substanță timp de o săptămână, două, un an, acel minim permis nu poate provoca consecințe la fel de grave. Mă întrebam retoric, dacă ploaia nu spală această ceară, cum oare putem noi să o spălăm la robinet?”, a spus directorul ANPC la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Adevarul
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close