Antena 3 CNN Actualitate Adi Ursu: Ieşirea lui Băsescu are legătură cu disperarea că pierde puterea Serviciilor Secrete

Adi Ursu: Ieşirea lui Băsescu are legătură cu disperarea că pierde puterea Serviciilor Secrete

Adi Ursu: Ieşirea lui Băsescu are legătură cu disperarea că pierde puterea Serviciilor Secrete
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    15 Oct 2014   •   19:47

Declaraţiile de astăzi ale preşedintelui Traian Băsescu, atunci când a spus că Teodor Meleşcanu dezinformeză, au legătură cu disperarea că şeful statului pierde puterea Serviciilor Secrete, a comentat Adrian Ursu.

 
"Ieşirea de astăzi are legătură cu disperarea că pierde puterea Serviciilor secrete. Comunicatul de ieri al SIE l-a lovit direct între ochi. Nu se aştepta, pentru că acolo el l-a lăsat la comandă pe un om care i-a fost destul de apropiat. Adjunctul Predoiu a fost cel care a supravieţuit schimbărilor de şefi la SIE, se vorbea că el e perechea lui Coldea, iar ce s-a întâmplat ieri a fost un şoc mare pentru Băsescu, şi anume îi dădea o pleasnă chiar serviciul condus de un om pe care îl credea fidel. Ca urmare, ieşirea de azi a fost pentru a se răfui şi război cu Serviciul de Informaţii Externe (SIE), primul care în mod vizibil a ieşit din tabăra lui Băsescu", a spus Adrian Ursu, miercuri, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Serviciul a dat ieri un comunicat în care îl contrazicea pe preşedintele Traian Băsescu
 
"În clipa de faţă, Băsescu Traian a pierdut controlul măcar asupra unuia din serviciile de informaţii pe care le dirija în mod direct", a adăugat Ursu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Cotroceni, că nu i-a cerut fostului director SIE Teodor Meleşcanu liste cu ofiţeri acoperiţi, cum susţine acesta, ci l-a întrebat, în scris, dacă în Guvern sunt actuali sau foşti ofiţeri SIE şi dacă aceştia au fost "specializaţi". "Probabil domnul Meleşcanu ori a uitat, ori a vrut să dezinformeze ieri afirmând că i-am solicitat lista cu ofiţeri acoperiţi", a spus Băsescu.

Şeful statului a subliniat că în conformitate cu Legea 182/2002, preşedintele României are acces la informaţii secrete de stat. "Preşedintelui nu i se pot refuza informaţii secret de stat", a adăugat Băsescu.

Fostul şef al SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat că Traian Băsescu este primul preşedinte de după Revoluţie care a solicitat serviciilor de informaţii liste cu ofiţerii acoperiţi. Fostul şef al SIE a mai precizat că, prin declaraţiile de luni seară, preşedintele Băsescu a încălcat legea. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că Teodor Meleşcanu, fostul director al SIE, a refuzat să-i comunice dacă în Guvern există ofiţeri acoperiţi sau foşti ofiţeri acoperiţi, spunându-i că acest gen de informaţie este un secret de stat.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close