Antena 3 CNN Actualitate Dr. Adina Alberts: "Tehnologia din vaccinurile noi nu a mai fost folosită pe oameni sănătoşi, asta e problema". Replica încasată de la dr. Rafila

Dr. Adina Alberts: "Tehnologia din vaccinurile noi nu a mai fost folosită pe oameni sănătoşi, asta e problema". Replica încasată de la dr. Rafila

Medicul Adina Alberts spune că cele două tipuri de vaccin contra COVID care au ajuns la noi în România folosesc o tehnologie nouă care nu a mai fost folosită până acum pe oameni sănătoşi, motiv pentru care ea va alege un ser "dintr-un viitor apropiat".

Dr. Adina Alberts: "Tehnologia din vaccinurile noi nu a mai fost folosită pe oameni sănătoşi, asta e problema". Replica încasată de la dr. Rafila
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    20 Ian 2021   •   14:20

"Mecanismul acesta de acţiune, tehnologia aceasta, ARN mesager este de altfel explicată pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătăţii. Este practic o învăţare, o educare a propriilor noastre celule de a sintetiza proteina spike. 

Dr. Adina Alberts: Această tehnologie nu a mai fost folosită pe oameni sănătoşi, asta este problema

Mie mi se pare că este foarte alambicată această tehnologie, când în mod normal ar fi trebuit să avem acces până în zilele noastre. Până în prezent ar fi trebuit deja să avem acces la vaccinurile care au utilizat tehnologia clasică pe bază de antigene", a spus chirurgul estetician Adina Alberts, marţi seara, la Antena 3.

"Este o tehnologie utilizată pentru campanii de vaccinare planetară, aş putea spune, şi este experimental. Până acum, această tehnologie ARN mesager nu a fost niciodată utilizată şi folosită pe oameni sănătoşi, asta este problema", este de părere Alberts.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentatul României la OMS, a reacţionat şi a explicat că vaccinurile clasice pe bază de antigene au eşuat la testele clinice.

Prof. Rafila: Vaccinurile clasice au eşuat la testele clinice

"Din păcate, au eşuat la testele clinice, în rest nu e niciun fel de altă problemă. Asta e singura problemă. Vaccinurile clasice pe bază de antigene au eşuat la testele clinice.

Nu se folosesc pentru această boală, doamna doctor. Nu, îmi pare rău. Avem informaţii diferite, dar probabil că dumneavoastră le aveţi din altă zonă decât cea a sănătăţii publice, mă scuzaţi", i-a replicat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, prezent în studioul Antena 3, medicului estetician Adina Alberts.

Disputa dintre Adina Alberts şi Alexandru Rafila

Doctoriţa a continuat spunând că sunt ţări care au ales să se vaccineze cu alte tipuri de vaccinuri.

"Sunt ţări foarte importante la care nu putem să avem pretenţia că nu şi-ar fi putut un vaccin de la Pfizer sau un vaccin de la Moderna, care ştim bine că sunt cele mai scumpe. Sunt ţări în lumea asta care au ales să se vaccinze cu alte tipuri de vaccinuri. 

Rafila, replică pentru Alberts: Continuaţi să faceţi aceeaşi confuzie

Chinezii se vaccinează cu patru vaccinuri şi toate sunt obţinute cu aceeşi tehnologie clasică cu care s-au făcut de zeci de ani vacccinurile. Emiratele Unite se vaccinează cu un vaccin chinezesc. Turcia, la fel", a adăugat Adina Alberts.

Din nou, replica prof. dr. Rafila nu a întârziat să apară, explicând de ce vaccinul clasic nu este bun în acest caz.

"Este un vaccin inovativ, asta nu neagă nimeni, că discutăm despre un vaccin inovativ, dar şi celelalte vaccinuri care sunt disponbile, din păcate, cele clasice care conţin deja numai antigenele virale, în cazul nostru, din păcate nu au avut succes, adică conţin bucăţele din virus. 

Din păcate, dumneavoastră continuaţi să aveţi aceeaşi confuzie. Cele care conţin deja antigene virale nu au avut succes", a punctat reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
 

×
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close