Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, detalii despre ancheta României împotriva lui Vladimir Putin

Adina Anghelescu, detalii despre ancheta României împotriva lui Vladimir Putin

Adina Anghelescu, jurnalist de investigații Antena 3, a venit cu detalii despre dosarul Ucraina şi ancheta României împortrivă lui Vladimir Putin, informaţii obținute în urma unui interviu cu şeful Parchetelor Militare.

Adina Anghelescu, detalii despre ancheta României împotriva lui Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Aug 2022   •   19:28

Parchetul General din România s-a autosesizat cu privire la săvârșirea de infracțiuni contra umanității.

Vorbim de o anchetă deschisă de către secția militară a Parchetului General în care sunt vizaţi în primul rând victimele care au dublă cetățenie: ucraineană şi română.

Adina Anghelescu, jurnalist de investigații Antena 3, a venit cu detalii despre dosarul Ucraina şi ancheta României împortrivă lui Vladimir Putin, obținute în urma unui interviu cu şeful Parchetelor Militare. 

"Şeful Parchetelor Militare consideră că e o atitudine nepotrivită ca lumea să ia în "băşcălie", cum mi-a spus în cadrul interviului, acestă situaţie.

Pentru că decizia a fost luată pentru că şi alte ţări au făcut acest demers.

După înregistrarea dosarului penal, ei au administrat până acum probe.

Dosarul s-a deschis în luna mai şi au obținut actele medicale ale răniților din spitalele din România, au fost audiate şi persoanele cetăţeni ucraineni aflate pe teritoriul României. 

În cazul în care aceștia părăsesc România, spunea domnul colonel Cătălin Piţu, au toate datele de contact pentru eventuale reaudieri. Nu se pune problema să fie audiat Vladimir Putin.

Procurorul şef a spus că s-a speculat în mod hilar chestiunea aceasta.

Problema este că Ministerul Public, care a cerut afilierea la Joined Investigation Team (JIT), acesta fiind un instrument juridic unde se realizează cooperarea internaționala în materie penală pe astfel de cazuistici, are sediul la Haga.

Deci procurorii din România adună probele şi le trimit la JIT", a spus Adina Anghelescu, jurnalist de investigații, în emisiunea News Magazine de la Antena 3.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close