Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, detalii exclusive despre renumărarea voturilor de la Sectorul 1

Adina Anghelescu, detalii exclusive despre renumărarea voturilor de la Sectorul 1

Adina Anghelescu a prezentat, marți, la Punctul de întâlnire, informații în exclusivitate despre decizia de renumărare a voturilor de la alegerile pentru primăria Sectorului 1. Un procuror de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a dispus printr-o ordonanță de delegare ca această renumărare să fie făcută de Poliția București pentru a se afla dacă scrutinul a fost câștigat în mod corect de Clotilde Armand.

Adina Anghelescu, detalii exclusive despre renumărarea voturilor de la Sectorul 1
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
de Gabriel Dano    |    09 Feb 2021   •   20:51

"De acest dosar se ocupă un procuror foarte bun și cu ștate vechi, deci are o carieră în spate - domnul procuror Sorin Iașinovschi. Faptul că procurorii au ajuns la această decizie de a emite o ordonanță de renumărare a voturilor se datorează faptulu că este o vraiște de nedescris în ceea ce înseamnă sacii în care au fost puse voturile, procesele verbale.

Acolo cum s-ar spune o enigmă foarte mare pentru că lipsesc foarte multe voturi. De exemplu, numai la secția 159 din cartierul Bucureștii Noi, sunt vreo 850 de voturi care lipsesc pentru primarul de sector și vrreo 900 de voturi pentru primarul general al Capitalei', a spus Adina Anghelescu.

Ce cere procurorul SIIJ

Pentru continuarea cercetărilor în cauză se impune efectuarea următoarelor activități de cercetare penală:

1. Identificarea buletinelor de vot corespunzător fiecărei secții de votare
2. Numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzatoare fiecărei din cele 166 secții de votare din cadrul Sectorului 1 București (cât și a votanților înscriși pe listele suplimentare), care și-au exprimat dreptul la vot
3. Confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării
4. Predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizare cercetărilor din prezenta cauză, potrivit g4media.ro.

Mai mult, procurorul susține că Poliția București trebuie să renumere voturile pentru că Secția Specială nu are nici spațiu, nici oamenii necesari:

Această activitate nu poate fi efectuată de către Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție din următoarele motive:
1. Pentru efectuarea operațiunii de identificare a buletinelor de vot corespunzator fiecărei secții de votare din cele 166 din cadrul Sectorului 1 este necesară o încăpere cu o suprafață foarte mare, care să permită acest lucru, și care totodată, trebuie să permită păstrarea temporară a sacilor cu buletine de vot, în condiții de siguranță pentru o perioadă de timp, întrucât această activitate nu poate fi realizată într-o singura zi, ori SIIJ nu dispune de asemenea încăperi
2. Această activitate necesită un număr mare de lucrători de Poliție Judiciară, precum și mijloace, care de asemenea, SIIJ nu dispune
3. Având în vedere neconcordantele ce rezultă din probele administrate pana în prezent (înscrisuri, depozitii de martor, etc) este foarte posibil ca după efectuarea operațiunilor descrise mai sus, să fie necesar accesul specialiștilor criminaliști care să efectueze constatări tehnico- științifice ale semnăturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării și de pe listele electorale

Context. Reamintim că PSD a reclamat atunci o presupusă fraudă și a prezentat imagini cu mai multe persoane care participau la numărarea voturilor. Biroul Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 București a prezentat la acel moment într-un comunicat de presă toate datele despre persoanele ce apar căutând în sacii cu voturi în imaginile difuzate de Antena 3 și RTV și despre care liderii PSD susțin că ar fi proba unei presupuse fraudări a alegerilor.

Astfel, biroul electoral a arătat că cei prezentanți în imagini sunt un angajat al primăriei lui Tudorache – personal tehnic auxiliar în secția de vot, președintele Biroului Electoral și președintele secției de votare, precum și reprezentanți USR PLUS care au cerut să participe la procedură potivit art. 98 alin. 4 din Legea nr. 115/2015, cerere admisă de către președinte tocmai pentru a se asigura transparența procesului electoral.

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu Clotilde Armand
Parteneri
Cutremur în România, luni dimineața! Seismul, resimțit în mai multe orașe
x close