Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, dezvăluiri exclusive despre cei mai tari bogaţi ai României

Adina Anghelescu, dezvăluiri exclusive despre cei mai tari bogaţi ai României

Adina Anghelescu, jurnalist de investigații, a oferit detalii despre Conacul Filipescu și Castelul Reginei Maria din Mamaia care au fost privatizate ilegal.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iun 2023   •   23:40

"Interesant este că în cazul Castelului Reginei Maria, pentru că el a fost primul făcut și apoi a fost replica făcută la Balcic

În acest caz, SC Mamaia, așa cum Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv că nu a respectat dreptul de preențiune al statului în primul rând. În al doilea rând a existat în ceea ce privește această afacere, să-i spunem, această vânzare către firma Light System se numea aceasta de care se spune că în spate erau Petrache Pitnăr, Cocoş, Vântu și cine o mai fi fost,  a existat un dosar a DNA Constanța în care l-au trimis în judecată pe Radu Mazăre. De ce?

Pentru că, vezi doamne, s-ar fi făcut vânzarea, spuneau procurorii la vremea aceea, cu 23 de euro metru pătrat, în condițiile în care pe piața imobiliară era vorba între 100 și 300 euro metru pătrat.

În dosarul acela, Radu Mazăre a fost achitat definitiv. Deci, iată că sunt niște povești cu iţe foarte încurcate. În ceea ce privește Castelul Regina Maria, important este că el a revenit în patrimoniul statului.

Iar în ceea ce privește acel teren al lui Cîțu, al fostului ministru al finanțelor, fost premier, pot să vă spun că pe data de 7 iunie, deci peste 4 zile la Judecătoria Brezoi, pentru că m-am uitat pe portalul instanței ce se mai întâmplă cu dosarul ăsta pe fond, cu terenul părinților domnului Cîţu se va judeca acea cerere de intervenție a statului român prin Ministerul Finanțelor.

Cererea a fost făcută de statul român prin Ministerul Finanțelor în aprilie, 19 aprilie și s-a dat termen acum pe 7 iunie, deci vom vedea dacă se admite cererea de intervenție a statului român așa cum ar fi trebuit să existe până acum această decizie, vom vedea ce se va întâmpla cu acest teren, pentru că Romsilva  este practic reclamantul și în rest părinţii ştim că sunt părinţii domnului Cîţu",a spus Adina Anghelescu, jurnalist de investigații la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close