Antena 3 CNN Actualitate Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru Doina Pană

Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru Doina Pană

Jurnalistul Antena 3 Adina Anghelescu a prezentat, marți, la Punctul de întâlnire, date șocante din cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru al Apelor și Pădurilor Doina Pană. Aceasta şi-a dat demisia în ianuarie 2018 după ce a invocat faptul că se simte foarte rău deoarece a fost otrăvită.

Adina Anghelescu, informații exclusive în cazul otrăvirii cu mercur a fostului ministru Doina Pană
de Gabriel Dano    |    06 Oct 2020   •   19:45

Procurorii DIICOT au deschis atunci un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi grup infracţional organizat. Acum, Doina Pană acuză un medic de la Institutul Național de Medicină Legală că nu ține cont de dovezile potrivit cărora ea a fost otrăvită cu mercur în mod intenționat. Toate momentele dramatice prin care a trecut fostul ministru social-democrat sunt ingnorate într-un raport pe care un medic de la INML l-a trimis procurorilor DIICOT.

Așa că fostul ministru al Apelor și Pădurilor a făcut o plângere către actualul procuror-șef al DIICOT și solicită să fie investigate foarte clar mecanismele prin care acest medic a ignorat elementele concrete din rapoartele medicale privind prezența mercurului în organismul său.

"De 3 ani de zile, din 2017, aceste dosar trenează la DIICOT și este blocat în această expertiză de la INML, pentru că acest aspect este foarte important de lămurit în ancheta respectivă. În document, Doina Pană arată că medicul legist de la INML a recunoscut la audieri că nu a mai existat niciun caz de intoxicație cu mercur la INML și că a întocmit raportul făcând un copy-paste de pe literatura de specialitate", a spus Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: Doina Pana Adina Anghelescu Mercur DIICOT
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close