Antena 3 CNN Actualitate Filmul tragediei de la Matei Balş, dezvăluit de jurnalista Adina Anghelescu. De ce identitatea unei victime nu poate fi confirmată momentan

Filmul tragediei de la Matei Balş, dezvăluit de jurnalista Adina Anghelescu. De ce identitatea unei victime nu poate fi confirmată momentan

Jurnalista Adina Anghelescu a prezentat, vineri seară, la Punctul de întâlnire, momentele cruciale ale tragediei de la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, unde cinci persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu.

Filmul tragediei de la Matei Balş, dezvăluit de jurnalista Adina Anghelescu. De ce identitatea unei victime nu poate fi confirmată momentan
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    29 Ian 2021   •   20:20

Surse apropiate anchetei au indicat că primul apel la 112 a fost făcut la ora 5.04 de medicul de gardă Cătălin Apostolescu, a arătat jurnalista.

Un alt apel la 112 a fost făcut un minut mai târziu, la 5.05, de pacientul care a sărit pe geam pentru a scăpa din flăcări.

Intervenţia salvatorilor a fost promptă: echipajele ISU au ajuns în 8 minute. Intervenţia a fost condusă de colonelul Orlando Şchiopu. 

ISU a mobilizat 24 de autospeciale de stingere, 4 autoscări de salvare de la înălţime, 4 utilaje de descarcerare şi 10 microbuze.

Cadavrul unei victime va fi identificat pe baza probelor ADN

Din 102 pacienţi internaţi au fost salvaţi în primă instanţă 98. Patru cadavre carbonizate au fost identificate în zona în care s-a manifestat incendiul.

O a cincea victimă, o femeie de 80 de ani evacuată cu arsuri, a decedat ulterior.

Autopsiile victimelor vor fi efectuate sâmbătă. În cazul unuia dintre cadavrele carbonizate va fi nevoie de efectuarea de test ADN, ceea ce va întârzia cu 3 - 5 zile stabilirea identităţii.

Una dintre pacientele salvate de la Matei Balş, o femeie de 70 de ani, este internată în stare gravă la Spitalul Gerota din Capitală, a mai precizat Adina Anghelescu.

Indiciile de până în prezent nu susţin ipoteza că focul ar fi fost provocat de o aerotermă.

Martorii şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere, care au fost studiate de anchetatori, arată că în salonul unde s-a declanşat focul a existat întâi o degajare de fum. Ulterior au izbucnit flăcări şi s-a produs o deflagraţie, atribuită, pe baza informaţiilor curente, unor tuburi de oxigen.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close