Adina Vălean, avizată pozitiv pentru funcția de comisar european

14 Noi 2019   •   18:10
Adina Vălean, avizată pozitiv pentru funcția de comisar european Foto. Adina Valean/Facebook

Adina Vălean, propunerea României pentru postul de Comisar european, a fost validată joi de Comisia de transporturi a Parlamentului cu 36 de voturi ”pentru”

„Adina Vălean ne-a convins. Candidatura sa a trecut cu 36 de voturi de coordonatorii din #TRAN. Avem în Adina-Ioana Vălean un potenţial comisar pentru transporturi care înţelege că trebuie să fie alături de Parlament în a respinge tăierile de buget din acest sector, pe care le propune Consiliul. Transporturile au nevoie de finanţare corespunzătoare pentru investiţii şi pentru a face faţă revoluţiei tehnologice pe care o traversăm cu toţii, îmbunătăţind siguranţa transportului şi condiţii de muncă ale transportatorilor. Este concluzia mea, în calitate de coordonator al Grupului #PPE în comisia TRAN, după audierea de astăzi, din Comisia TRAN'', a postat eurodeputatul român Marian-Jean Marinescu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unor surse din Parlamentul European, candidatura Adinei Vălean a fost susţinută de grupurile PPE, S&D, Renew Europe, Conservatorii şi Reformiştii Europeni (ECR) şi GUE, în timp ce grupul Identitate şi Democraţie (ID) s-a opus, iar Verzii au solicitat informaţii suplimentar”.

 

Citește Și Be EU. Adina Vălean, audiată în Parlamentul European

x close