Antena 3 CNN Actualitate Adina Vălean, despre banii europeni pentru autostrăzile din România: Este un proiect complex!

Adina Vălean, despre banii europeni pentru autostrăzile din România: Este un proiect complex!

Comisia Europeană a aprobat o investiție de 875,5 milione de euro  de la Fondul de coeziune pentru construirea primei faze a autostrăzii Sibiu-Pitești.

Adina Vălean, despre banii europeni pentru autostrăzile din România: Este un proiect complex!
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    03 Sep 2020   •   19:30

Va fi prima autostradă care va traversa Munții Carpați și va asigura conectivitatea în România pe coridorul Rin-Dunăre al rețelei transeuropene de transport.

Comisarul European pentru transporturi, Adina Vălean, a  vorbit în exclusivitate la Antena 3 depre banii europeni acordați pentru construirea autostrăzii Sibiu-Pitești.

„Vine o veste bună. Uniunea Europeană este bucuroasă să poată ajuta România cu acest proiect. Dacă vedeți nota de fundamentare privind acestă finanțare, din perspectiva Uniunii Europene, veți vedea că toate elementele care reprezintă pentru români o maximă importanță, de la numărul de accidente, la traficul dificil sunt luate în considerare și văzute ca fiind un bun argument pentru ajutorul financiar acordat României. Vreau să reamintesc că este pentru prima dată când România cere finanțare pentru acestă autostradă la Uniunea Euroopeană”, a declarat comisarul european pentru Transporturi.

Vălean: Banii sunt aprobați, vin când îi cerem

„De data aceasta cred că dacă toată lumea face ceea ce trebuie, acesta finanțare este solidă și va putea contribui la finalizarea autostrăzii. Cred că proiectele trebuie urmărite, dacă se urmărește cu atenție implementare proiectului, toate pot merge foarte ușor. Banii sunt aprobați, vin când îi cerem. Pe măsură ce lucrurile evoluează și se trimit facturi a Bruxelles, ele vor fi onorate. Banii sunt aprobați și prinși în bugetul Uniunii Europene. Dar pentru asta, lucrurile trebuie să se miște. Uniunea Europeană va face aceste plăți. Este un proiect complex, sunt foarte multe etape. În principiu, noi ne așteptăm ca proiectul să fie finalizat în 2026”, a explicat Adina Vălean la Antena 3. 

Vin bani europeni pentru autostrada Pitești-Sibiu. Vălean: Banii sunt aprobați

×
Subiecte în articol: bani europeni autostrada
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close