Antena 3 CNN Actualitate Adina Vălean: „Pasagerii au dreptul să primească banii înapoi pe zborurile anulate, dacă optează pentru acest lucru”

Adina Vălean: „Pasagerii au dreptul să primească banii înapoi pe zborurile anulate, dacă optează pentru acest lucru”

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a declarat la Antena 3, că pasagerii nu sunt obligați să accepte voucherele de călătorie propuse de companiile aeriene, pentru zborurile anulate. Ei pot solicita recuperarea sumelor aferente biletelor de avion.

Adina Vălean: „Pasagerii au dreptul să primească banii înapoi pe zborurile anulate, dacă optează pentru acest lucru”
Sursa foto: Adina Valean/Facebook
13 Mai 2020   •   17:49

„Au fost presiuni foarte mari din partea companiilor aeriene, să facem voucherele posibile de oferit, fără acordul pasagerilor. Legislația este în funcțiune, pasagerii au dreptul să-și primească banii înapoi dacă opteză pentru acest lucru.”, a susținut Adina Vălean.

Ea le-a recomandat operatorilor de transport să găsească modalități pentru a face voucherele de călătorie mai atractive și a sugerat ca acestea să aibă o valoare finală mai mare decât suma de recuperat, posibilitatea de transfer către alte persoane, folosirea pe o perioadă extinsă.

Pentru siguranța călătoriilor cu avionul, Adina Vălean recomandă purtarea măștilor în huburile și în mijloacele de transport . Pentru călătoria cu avionul, ea recomandă limitarea mișcării în aeronave, limitarea contactului cu produse și limitarea mesei în avion.

Adina Vălean a declarat că transportul cu avionul este mai sigur decât cu alte mijloace de deplasare.

„Avionale au particularități care le permit să fie mai sigure în răspândirea de particule, bacterii, viruși. Vorbim de sistemele de filtrare, de nivel superior, de spital, foarte performante, felul în care este organizat aerul condiționat în avion este vertical.”, a susținut comisarul european în Trnasporturi.

Adina Vălean: „Pasagerii au dreptul să primească banii înapoi pe zborurile anulate, dacă optează pentru acest lucru”

 

×
Subiecte în articol: Adina Valean transport avion bilete vouchere

News Hour with CNN

În cazul unui atac aerian, bucureștenii se află într-un real pericol | Situaţia buncărelor din România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close