Antena 3 CNN Actualitate Adina Vălean: Pot să vă spun cum vom călători, dar când, nimeni nu știe

Adina Vălean: Pot să vă spun cum vom călători, dar când, nimeni nu știe

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, nu poate preciza o dată la care transporturile vor fi reluate între ţările Uniunii Europene. Ea susține că se vor stabili, la nivelul Uniunii, criterii care se vor aplica tuturor ţărilor şi tuturor tipurilor de transport. ”Depinde de autorităţile naţionale şi de situaţia epidemiologică”, a precizat Vălean, în exclusivitate la Antena 3.

Adina Vălean: Pot să vă spun cum vom călători, dar când, nimeni nu știe
13 Mai 2020   •   21:50

”Pot să vă spun cum vom călători, dar când, din păcate, nu pot să dau un răspuns şi, din păcate, nimeni nu poate”, a afirmat Adina Vălean, miercuri seară, la Antena 3.

În ceea ce priveşte companiile aeriene care au reluat deja zborurile pe anumite rute, Vălean spune că acest lucru „se face în acord cu guvernele ţărilor respective”.

”Practic, în Europa vom începe să călătorim pe destinaţie, nu vom începe să călătorim de la bun început peste tot. Depinde de autorităţile naţionale şi de situaţia epidemiologică”, a mai spus comisarul european.

Aceasta a menţionat că se vor stabili criterii care se vor aplica în mod unitar în statele membre ale Uniunii Europene şi care vor avea în vedere toate mijloacele de transport, de la cel aerian, la cel cu ferry boat-ul. 

În ceea ce priveşte criteriile care vor trebui respectate de către cei care vor călători între statele comunitare cu avionul, Adina Vălean a spus că se recomandă purtarea măştii în avion, existenţa unui dezinfectant pus la dispoziţia călătorilor pe tot parcursul zborului, precum şi respectarea distanţei sociale între pasageri în aeroport, la îmbarcare, la debarcare, la ridicarea bagajelor şi utilizarea în cât mai mare măsură a documentelor electronice. Ea a afirmat că nu vor fi restricții în privința numărului de persoane admis la bord, inclusiv locurile din mijloc vor putea fi ocupate și că ține de politica fiecărei companii câte bilete alege să vândă.

Vălean a afirmat că o atenţie deosebită trebuie acordată personalului care lucrează în aeroporturi şi în transportul aerian, acesta fiind considerat ”personal critic”, care trebuie protejat pentru ca această ramură din transporturi să poată funcţiona.

Adina Vălean: Pot să vă spun cum vom călători, dar când, nimeni nu știe

×
Subiecte în articol: calatorii transporturi Adina Valean
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close