x close

Administraţia Prezidenţială, anunţ despre înlocuirea echipamentelor de control de securitate de la Cotroceni

de A.M.P    |    21 Aug 2015   •   13:46
Administraţia Prezidenţială, anunţ despre înlocuirea echipamentelor de control de securitate de la Cotroceni 482 Foto: Agerpres

Administraţia Prezidenţială precizează, referitor la decizia de înlocuire a echipamentelor de control de securitate de la punctele de acces în Palatul Cotroceni, că termenul de utilizare a aparatelor aflate acum în funcţiune este depăşit şi că nu este vorba de o măsură de securitate suplimentară.
   
Departamentul Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale a transmis vineri o serie de precizări "în legătură cu informaţiile apărute în mass-media referitoare la demararea procedurii de achiziţie a unor mijloace de control tehnic antiterorist" de către această instituţie.
   
"Administraţia Prezidenţială desfăşoară o procedură normală în baza Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, nefiind vorba de o măsură de securitate suplimentară. Actualele echipamente tehnice de control antiterorist au fost puse la dispoziţia Administraţiei Prezidenţiale de către Serviciul de Protecţie şi Pază încă din perioada 1998-2001, fiind în funcţiune şi în acest moment. În conformitate cu H.G. nr. 2139/2004, durata normală de utilizare/funcţionare a echipamentelor folosite în punctele de control acces pietonal este de 8-12 ani. În aceste condi?ii, termenul de utilizare a actualelor echipamente este depăşit", menţionează sursa citată.
   
"Drept urmare, Administraţia Prezidenţială a decis înlocuirea actualelor aparate cu noi echipamente care să poată asigura parametrii de detecţie, fără a expune la riscuri instituţia şi personalul angajat", se mai arată în comunicat.
   
Sursa citată menţionează că Serviciul de Protecţie şi Pază a transmis către Administraţia Prezidenţială repetate solicitări de înlocuire a echipamentelor, începând cu anul 2012, din cauza uzurii acestora.
   
Presa a relatat că Administraţia Prezidenţială vrea să cumpere, prin licitaţie, echipamente de control de securitate cu raze X şi porţi detectoare de metale pentru controlul antiterorist al persoanelor care au acces în cadrul Palatului Cotroceni.
 

Citeşte mai multe despre:

administratia prezidentiala Palatul Cotroceni
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati