Antena 3 CNN Actualitate Administraţia Prezidenţială cheltuieşte 50.000 euro pentru aurirea catapetesmei bisericii Cotroceni

Administraţia Prezidenţială cheltuieşte 50.000 euro pentru aurirea catapetesmei bisericii Cotroceni

Administraţia Prezidenţială cheltuieşte 50.000 euro pentru aurirea catapetesmei bisericii Cotroceni
Sursa foto: cotroceni
13 Mai 2010   •   20:57

În plină criză, preşedintele Traian Băsescu vrea să aurească biserica palatului Cotroceni. Potrivit jurnaliştilor de la Cotidianul, administraţia Prezidenţială cheltuieşte 50.000 de euro pentru acest proiect.


Cei 50.000 de euro pe care Traian Băsescu îi cheltuieşte pentru aurirea catepetesmei bisericii din Cotroceni se adaugă celor un milion de euro, cheltuiţi anul trecut pentru reconstruirea bisericii respective.

De altfel, numai anul trecut, lucrările la catapeteasmă au scos din bugetul Administraţiei Prezidenţiale peste 70.000 de euro.

Muncitorii au primit detalii precise de la Cotroceni. Ei trebuie să folosească în executarea lucrării doar apă distilată şi clei de iepure, iar la aplicarea foiţei de aur - clei de peşte.

Iconostasul trebuie să fie o replică fidelă a originalului, aflat la Muzeul Naţional de Artă a României.

Termenul de primire a lucrării este 15 august, Ziua Sfintei Marii Mari.

Foarte mulţi bani, peste 23.000 de euro, au fost cheltuiţi şi pe clopotul bisericii, care are încrustat numele lui Traian Băsescu. Acesta este unul modern şi este acţionat cu ajutorul unui sistem acţionat prin satelit.

Biserica Palatului Cotroceni fusese reconstruită o dată, în 2004, de Ion Iliescu. În pridvorul ei era montată o plăcuţă comemorativă care amintea de evenimentul reconstruirii. Aceasta a fost, însă, înlăturată în timpul mandatului lui Traian Băsecu, fără vreo explicaţie.

Antena 3

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close