Antena 3 CNN Actualitate Admitere la liceu 2020. Cum se completează fișa de înscriere și cum se face repartizarea

Admitere la liceu 2020. Cum se completează fișa de înscriere și cum se face repartizarea

Admitere la liceu 2020. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere se va face în perioada 2-6 iulie, iar repartizarea computerizată este programată în 10 iulie.

Admitere la liceu 2020. Cum se completează fișa de înscriere și cum se face repartizarea
Sursa foto: Hepta
01 Iul 2020   •   13:21

Completarea opţiunilor elevilor în fişele de înscriere pentru admiterea la liceu începe joi, arată calendarul Ministerului Educaţiei. Completarea opţiunilor se poate face fie în unitatea de învăţământ absolvită, fie prin formular transmis electronic.

Admitere la liceu 2020. Repartizarea computerizată

După verificări multiple şi corectarea erorilor semnalate are loc repartizarea computerizată. Algoritmul de repartizare ordonează elevii descrescător după media de admitere, repartizându-i pe rând, începând de la elevul cu cea mai bună medie. Pentru fiecare elev se caută prima opţiune de pe lista unde mai sunt locuri libere.

Media de admitere la liceu

Media de admitere, în baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu, se calculează ca medie ponderată între media generală la examenul de evaluare naţională (80%) şi media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).

Dacă la un moment dat se găseşte un elev la care opţiunile exprimate în fişă nu îi permit să intre la niciun liceu (pentru că locurile au fost deja ocupate de cei cu medie mai mare decât el), elevul respectiv rămâne nerepartizat.

Corectitudinea datelor se verifică

În perioada 3 - 7 iulie se verifică de către părinţi şi candidaţi corectitudinea datelor din fişa listată de calculator, se corectează eventualele greşeli în baza de date computerizată şi se listează fişele corectate din calculator, operaţiuni ce se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată. Pe 8 iulie are loc transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/ al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operaţiunilor specifice, în aplicaţia informatică centralizată.

Pe 10 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Rezultatele repartizării computerizate, care va avea loc pe 10 iulie, vor fi afișate pe site-ul admitere.edu.ro/2020.

Cum se completează fişa de admitere la liceu

Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

Ţine cont de mediile de admitere din anii precedenţi pentru a-ţi calcula şansele de intrare la fiecare dintre opţiunile exprimate.

Validarea fişelor este o operaţiune simplă, dar obligatorie pentru toţi candidaţii.

Dosarele de înscriere se depun începând cu 13 iulie

În perioada 13 - 20 iulie se vor depune sau transmite dosarele de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
 

×
Subiecte în articol: admitere liceu opțiuni
Parteneri
Temperaturi de vară în România! Prognoza pe 2 săptămâni
x close