Antena 3 CNN Actualitate Un adolescent dintr-un centru de plasament și-a dat foc cu o brichetă, în Buzău

Un adolescent dintr-un centru de plasament și-a dat foc cu o brichetă, în Buzău

Un incident grav a avut loc într-un centru de plasament pentru copiii cu handicap din Buzău. Un băiat de 16 ani și-a dat foc cu o brichetă pe care o găsise la un coleg. Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Un adolescent dintr-un centru de plasament și-a dat foc cu o brichetă, în Buzău
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    05 Apr 2022   •   11:12

Băiatul s-ar fi dus la baie însoțit de un angajat, așa cum prevede ordinul intern, iar acesta a auzit gălăgie în interior. Când a deschis ușa, angajatul l-a văzut pe adolsecent cum încerca să stingă flăcările de pe haine.

"În dimineața zilei de 31 martie, în cadrul centrului rezidențial pentru copii, un tânăr rezident în vârsta de 16 ani a intrat în grupul sanitar. Imediat educatorul de serviciu aflat în proximitate a auzit zgomote, a intrat rapid găsindu-l pe tânăr cu tricoul incendiat", a precizat Roxana Kovacs, purtător de cuvînt DGASPC Buzău

Tânărul a fost transportat de urgenta la un spital din Buzău pentru ingrijiri medicale. Din cauza ranilor grave, doctorii au decis sa il transfere la un spital din Capitala.

"În urma consultului, tânărul a suferit o arsura de gradul 3 prin flacara pe aprox 55% din suprafața corpului. O echipă de medici specialiști au intervenit chirurgical", a declarat, pentru Antena 3, Adriana Bunilă, purtător de cuvînt Spitalul Județean Buzău.

Incidentul în care a fost implicat adolescentul este anchetat acum de politiști.

"Polițiștii au intocmit dosar penal și continua cercetările sub coordonarea parchetului, sub aspectul săvârșirii acțiunilor de vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu", anunță Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvînt IPJ Buzău.

Medicii din Capitală spun că starea de sănătate a băiatului de 16 ani este gravă.

×
Subiecte în articol: adolescent foc centru de plasament Buzau
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close