Antena 3 CNN Actualitate Adolescenţă în umbră. Andreea are 15 ani şi se luptă pentru viaţa ei. Iată cum o puteţi ajuta

Adolescenţă în umbră. Andreea are 15 ani şi se luptă pentru viaţa ei. Iată cum o puteţi ajuta

Adolescenţă în umbră. Andreea are 15 ani şi se luptă pentru viaţa ei. Iată cum o puteţi ajuta
12 Feb 2015   •   18:56

Andreea are 15 ani și de mai bine de 12 luni se luptă să trăiască și să scape de o tumoră la ochiul stâng pentru care medicii români nu au soluție. Deși a fost operată de trei ori, tumora s-a extins. Între operații,  Andreea a avut voință și a luat examenul de capacitate.

Vedeţi aici cum o puteţi ajuta pe Andreea


Anul trecut, Andreea i s-a plâns mamei că nu mai vede bine. După câteva vizite la medicul oftalmolog, adolescenta a aflat că are o tumoră intraoculară. Perfid, cancerul i-a împins ochiul din orbită și s-a extins la creier. La sfârșitul lunii mai 2014, a început deja ca ochiul să iasă din orbită, a mers de urgență la spitalul de ochi și apoi a făcut un control neurologic la Bagdasar. La tomograf s-a văzut că tumora era în spatele globului ocular și invadase și din sinusuri.

Fata își amintește că în fiecare dimineață se trezea cu pleoapa umflată, a făcut nenumărate drumuri la oftalmolog și până la urmă a aflat și cauza. Drumurile zilnice la medici au luat locul orelor de școală. A urmat de urgență prima intervenție chirurgicală, prin care doctorii au încercat să îi scoată cât au putut de mult din tumora care creștea pe zi ce trecea.

A fost operată la Marie Curie, dar după intervenție au rămas resturi tumorale care au evoluat după aceea. S-a intervenit din nou în noiembrie, de urgență, deja vedea în ceață și tumora apăsa pe nervul optic. La două săptămâni a făcut o traumă și și-a pierdut din acuitatea vizuală, vede în ceață cu ambii ochi.

Speranța că șansa ei la viață există a venit după cea de-a treia operație, în care profesorul doctor Codruț Sarafoleanu i-a curățat partea tumorală aflată pe sinusuri.

Prof. Dr. Codruț Sarafoleanu – ȘEF SECȚIE ORL LA SPITALUL SF. MARIA:

“Cazul Andreei este o tumoră de dimensiuni foarte mari care are un ritm de creștere extrem de rapid. A crescut în nas și din nas spre creier. Are deja mari probleme de vedere, cu un ochi deja nu mai vede deloc.

Din păcate, în România nu există un centru de cap și gât ca această patologie să poată fi tratată cu o echipă medicală care să întrunească 4-5 specialități: orl, neurochirugie, chirugice vasculară, chirugie plastică, o sală de reanimare bine dotată.

Cei mai prompți au fost colegii din Israel. Urmează scoaterea tumorii în proportie de 90%. Financiar, este vorba de suma de 40.000 de dolari“.

Familia, prietenii și colegii de clasă ai Andreei, toți și-au unit forțele pentru ca ea să trăiască și să își îndeplinească visul. Andreea vrea să devină un avocat bun și să apere drepturile copiilor bolnavi.

Acum, ea trebuie să plece de urgență în Israel, unde este așteptată la sfârșitul acestei luni. Acolo, o echipă de șapte medici vor încerca să îi redea adolescenței șansa la viaţă.

CUM POŢI AJUTA

Costurile operației sunt enorme pentru părinții Andreei. O putem ajuta să strângă banii de care are nevoie dând pentru ea un SMS de 2 EURO la numărul 8848.

 

×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close