Antena 3 CNN Actualitate Adolescenții cumpără droguri de pe rețelele de socializare

Adolescenții cumpără droguri de pe rețelele de socializare

Rețelele de socializare au permis adolescenților accesul la droguri, a descoperit Tech Transparency Project în urma unei investigații.

Adolescenții cumpără droguri de pe rețelele de socializare
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Dec 2021   •   14:12

Instagram permite utilizatorilor adolescenți de până la 13 ani să găsească droguri potențial mortale de vânzare în doar două clicuri, potrivit unei investigații Tech Transparency Project.

TTP a creat mai multe conturi de Instagram pentru minori cu vârsta cuprinsă între 13 și 17 ani și le-a folosit pentru a testa accesul adolescenților la substanțe controlate de pe platformă.

Nu numai că Instagram le-a permis adolescenților ipotetici să caute cu ușurință droguri cu restricții de vârstă și ilegale, dar algoritmii platformei au ajutat conturile minorilor să se conecteze direct cu traficanții de droguri care vând orice, de la opioide la droguri de petrecere.

Descoperirile evidențiază un alt aspect al eșecurilor Instagram atunci când vine vorba de copii. Platforma, acum parte a companiei-mamă Facebook, Meta, s-a confruntat cu critici și examinări din ce în ce mai mari cu privire la impactul său asupra sănătății mintale a tinerilor, în urma dezvăluirilor de la denunțătoarea Facebook Frances Haugen. După cum s-a raportat prima dată în The Wall Street Journal, Facebook știa de ani de zile că Instagram este toxic pentru mulți adolescenți, inclusiv pentru fetele care se confruntă cu probleme legate de imaginea corporală, pe baza cercetărilor interne ale companiei.

Acum, în condițiile în care directorul executiv al Instagram, Adam Mosseri, urmează să depună mărturie în fața unui panel al Senatului săptămâna aceasta despre daunele platformei asupra copiilor, noua cercetare a TTP evidențiază un alt mod în care Instagram poate pune copiii în pericol, oferind o conductă pentru drogurile ilicite.

 

 

×
Subiecte în articol: droguri reţele sociale adolescenti
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close