Antena 3 CNN Actualitate Adolescentul care ne dă tuturor o lecţie de viaţă. Orb şi cu auzul aproape pierdut, băiatul este olimpic şi învaţă într-un liceu normal

Adolescentul care ne dă tuturor o lecţie de viaţă. Orb şi cu auzul aproape pierdut, băiatul este olimpic şi învaţă într-un liceu normal

Adolescentul care ne dă tuturor o lecţie de viaţă. Orb şi cu auzul aproape pierdut, băiatul este olimpic şi învaţă într-un liceu normal
Sursa foto: Foto: guydelines.blogspot.com
04 Oct 2012   •   07:32

În fiecare zi, un adolescent de 16 ani dă o lecţie de viaţă. Orb şi cu auzul aproape pierdut, Ştefan învaţă într-un liceu normal. Este olimpic, premiant, pasionat de şah. Un mic geniu, cum îl descriu profesorii şi colegii lui. În ciuda problemelor de sănătate, Ştefan îşi doreşte să urmeze dreptul şi să ajungă un mare avocat.

Ştefan îşi vede de şcoală, ca şi cum nu i s-ar fi întâmplat nimic.  Şi-a piedut complet văzul în clasa întâi, iar acum abia aude. Nu lasă însă problemele de sănătate să-i stea în cale - are note mari şi planuri de viitor.

Succesele lui sunt şi ale şcolii în care învaţă, Liceul Constantin Brâncoveanu din Capitală. A terminat clasa a noua cu media 9.34, primul dintre colegii lui.

Părinţii lui Ştefan au făcut eforturi foarte mari ca să îl ajute: au vândut locuinţa ca să aibă bani pentru consultaţii şi tratamente.

Protezele auditive ale lui Ştefan sunt vechi de peste 6 ani, aşa că trebuie înlocuite cu unele performante. Costul e uriaş, iar casa de asigurări decontează o parte infimă. Pentru problemele de vedere, Ştefan nu are, deocamdată, nicio speranţă. Pentru auz, însă, cu siguranţă cineva îi va întinde o mână de ajutor.

Îl puteţi ajuta pe Ştefan prin intermediul Fundaţiei Mereu Aproape. Puteţi scrie pe site-ul www.fundatiamereuaproape.ro sau pe pagina de Facebook a fundaţiei.


×
Subiecte în articol: Fundatia Mereu Aproape
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close