Antena 3 CNN Actualitate Adopţiile se pot face mai rapid, prin intermediul Direcţiilor de Asistenţă Socială

Adopţiile se pot face mai rapid, prin intermediul Direcţiilor de Asistenţă Socială

Adopţiile se pot face mai rapid, prin intermediul Direcţiilor de Asistenţă Socială
Sursa foto: Adoptii rapide prin DGASPSC
20 Mar 2009   •   16:12

Procedurile de adopţie a copiilor pot fi mai rapide, prin crearea de structuri şi proceduri standardizate la nivel naţional, după cum s-a stabilit în cadrul unei întâlniri de vineri, organizate de Oficiul Român pentru Adopţii (ORA), la care au participat reprezentanţi ai ORA şi ai mai multor Direcţii Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din ţară şi din Bucureşti.

Conform comunicatului de presă al ORA, în vederea reducerii timpului de derulare a procedurilor de adopţie este necesară organizarea unor birouri de adopţie standard în cadrul DGASPC, aflate în directa subordine a directorilor generali. Fiecare dintre aceste birouri de adopţie ar urma să aibă, într-o structură minimă obligatorie, un jurist, doi asistenţi sociali şi un psiholog.

Înfiinţarea acestor birouri, după cum susţin specialiştii, va duce la reducerea timpului de derulare a adopţiilor, iar prin standardizarea birourilor de adopţie, dar şi prin completarea atribuţiilor de control ale ORA, întreaga activitate de adopţie va fi eficientizată, profesionalizată şi coordonată la nivel naţional.

Tot vineri, ORA a propus programe de formare profesională pentru aceste noi structuri. Apariţia unui personal specializat este o condiţie esenţială pentru reducerea birocraţiei din sistem şi scurtarea timpului de realizare a adopţiilor. De asemenea, Oficiul Român de adopţii vrea să demareze campanii pentru publicul larg, care să ducă la înţelegerea necesităţii parcurgerii tuturor etapelor de derulare a adopţiei.

Pentru standardizarea procedurii de lucru la nivel naţional, ORA intenţionează să promoveze un act normativ.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: copii adoptie ORA
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close