Antena 3 CNN Actualitate ADP sector 6: Chemată să lucreze în weekend, o angajată a murit. Conducerea a muşamalizat cazul

ADP sector 6: Chemată să lucreze în weekend, o angajată a murit. Conducerea a muşamalizat cazul

ADP sector 6: Chemată să lucreze în weekend, o angajată a murit. Conducerea a muşamalizat cazul
13 Oct 2008   •   14:29

Conducerea Administraţiei Domeniului Public al sectorului 6 (ADP) este acuzată de angajaţii săi că muşamalizează un accident care a avut loc sâmbătă, în urma căruia şefa secţiei de Spaţii Verzi, Gheorghiţa Popa, a murit în timp ce încărca cisternele pentru udarea străzilor. Angajaţii ADP sector 6 susţin că aceasta fusese chemată de acasă, telefonic, pentru a se ocupa de problemele de serviciu, iar conducerea nu a întocmit documentele legale înainte de prestarea activităţii de udare a străzilor.
Având în vedere această situaţie, câţiva zeci de angajaţi ai ADP sector 6 au protestat luni dimineaţă în faţa sediului instituţiei, susţinând că Gheorghiţa Popa a fost victima unui accident în timpul serviciului, în urma căruia a decedat, dar care a fost declarat a fi drept un un simplu accident rutier. Domenico Varlan, inginer in cadrul ADP sector 6, a declarat pentru Antena3.ro că sâmbătă, în jurul orei 14.00, Gheorghiţa Popa a fost sunată de Călin Vlădoianu, directorul de gospodărire comunală din ADP sector 6 şi a fost chemată la serviciu, prin telefon, pentru a distribui personalul în cadrul programul de udare a străzilor.
"Nu s-au făcut actele legale care se întocmesc de obicei înainte de plecarea pe teren pentru udarea stăzilor, adică nota de chemare, iar Conducerea ADP sector 6 a declarat accidentul ca fiind rutier, şi nu accident de muncă. Tocmai de aceea încearcă să muşamalizeze incidentul de sâmbătă", mai spune Domenico Varlan, inginer la ADP sector 6.
Angajaţii care s-au strâns luni în faţa instituţiei spun că Gheorghiţa Popa se afla la locul în care se încarcă cisternele cu apă, în faţă la Semănătoarea şi că un autoturism Dacia Logan de culoare albă, care se afla pe o bandă care tocmai fusese udată, a sărit bordura şi a strivit-o pe şefa secţiei de Spaţii Verzi între cisterna Iveco a ADP sector 6 şi Dacia Logan. Ei adaugă că aceasta a murit după două ore la Spitalul Universitar Bucureşti.
Speriat probabil de amploarea protestelor, luni, directorul executiv al ADP, Călin Vlădoianu, sector 6 a demisionat din funcţie "din motive personale". (vezi foto).

Un alt angajat al Administraţiei Domeniului Public sector 6 a declarat pentru antena3.ro că vinovaţi pentru accidentul de sâmbătă sunt directorul Călin Vlădoianu şi şefa de cadre, Cătălina Badea. Angajatul spune detaliază că Vlădoianu şi-ar trimite angajaţii să ude străzile fără a anunţa Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi fără să întocmească notele de chemare şi că îi ameninţă pe angajaţi cu concedierea, dacă nu îşi fac treaba.
Acelaşi angajat, care a preferat să-şi păstreze anonimatul, ne-a spus că punctul oficial de vedere al Conducerii ADP sector 6 este că accidentul în care şefa secţiei a murit este rutier şi că nu ea ar fi fost victima, ci un simplu pieton. Angajatul ne-a spus că a sesizat ITM şi Procuratura în acest caz şi că ar fi vorba de interesele politice ale conducerii.
Antena3.ro a încercat să-l contacteze pe Călin Vlădoianu, directorul ADP sector 6, însă telefonul mobil al acestuia a fost închis. De asemenea, Antena3.ro a contactat-o telefonic şi pe Cătălina Badea, şefa de cadre a ADP sector 6, care ne-a spus că a fost plecată în week-end din Bucureşti şi că i s-a adus la cunoştinţă pin telefon că a avut loc un accident rutier.
Comisarul-şef Constantin Stroiescu, de la Poliţia Capitalei, a declarat pentru Antena3.ro că în data de 11 octombrie 2008, în jurul orelor 18.10, P. Nicolae, în vârstă de 25 de ani conducea un autoturism Dacial Logan pe Splaiul Independenţei, dinspre Podul Grozăveşti către Soseaua Virtuţii. După staţia de RATB, el a pierdut controlul maşinii, a intrat pe spaţiul verde şi a tamponat autospeciala Iveco a ADP sector 6, care staţiona şi a accidentat-o pe P. Gheorghiţa, de 50 de ani, muncitoare la ADP, care se afla lângă autospecială.
În urma accdinetului, ambele maşini au fost avariate şi s-a constat decesul lui P. Gheorghiţa la Camera de Gardă a Spitalului Universitar Bucureşti, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral, contuzie abdominală şi stop cardio-respirator. Conducătorului autoturismului Logan i-a fost testată alcoolemia, a cărei valoare a fost 0 şi i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident rutier paula safta
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close