Antena 3 CNN Actualitate Adrian Ahriţculesei, primul român care a reuşit să ajungă pe cei mai înalţi vulcani din lume

Adrian Ahriţculesei, primul român care a reuşit să ajungă pe cei mai înalţi vulcani din lume

Alpinistul Adrian Ahriţculesei a reuşit să cucerească cel mai înalt munte din Antartica! Sportivul a escaladat vârful Mount Sidley de 4.285 m, în condiţii meteo extreme de dificile, la minus 35 de grade.

Adrian Ahriţculesei, primul român care a reuşit să ajungă pe cei mai înalţi vulcani din lume
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Ian 2023   •   12:44

Adrian Ahriţculesei devine astfel primul român care reuşeşte o asemenea performanţă care înseamnă şi finalizarea circuitului celor 7 cei mai înalţi vulcani ai lumii.

Alpinistul a reuşit să urce vârful în urmă cu două zile, dar a reuşit să îşi anunţe performanţa greu, din cauza condiţiilor extreme de pe continentul alb.

Mai mult, comunicarea se poate realiza doar cu un telefon prin satelit. Alpinistul a avut cu el două bagaje a câte 20 de kilograme, cu echipamentul indispensabil pentru a rezista la temperaturile de la Polul Sud.

Reuşita sportivului de 38 de ani din Petroşani este cu atât mai mare cu cât, membrii expediţiei internaţionale din care face parte, au fost blocaţi în baza Union Glacier din Antarctica, din cauza viscolului şi a vântului care a suflat cu peste 100 de km/h, câteva zile bune.

Costurile expediţiei  se ridică la aproximativ 70.000 de dolari.

Adrian Ahriţculesei se va întoarce în ţară pe 24 ianuarie. Hunedoreanul a plecat pe 4 ianuarie spre Antarctica, unde urma să îşi împlinească visul, adică să încheie celebrul circuit al vulcanilor.

Prima femeie din România care a bifat reuşit acest circuit a fost Crina "Coco" Popescu, în anul 2012.

×
Subiecte în articol: Adrian Ahritculesei
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close