Antena 3 CNN Actualitate Adrian Chesnoiu află marți dacă rămâne fără imunitate parlamentară

Adrian Chesnoiu află marți dacă rămâne fără imunitate parlamentară

Cererea DNA privind ridicarea imunității parlamentare a ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, va fi supusă aprobării deputaților marți.

Adrian Chesnoiu află marți dacă rămâne fără imunitate parlamentară
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO
de Gabriel Dano    |    23 Iun 2022   •   19:00

DNA a transmis joi procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

Solicitarea a ajuns și la Camera Deputaților care a stabilit că până luni seara, Comisia Juridică trebuie să prezinte un raport. Deputații vor vota marți pentru a stabili dacă ministrul Chesnoiu va rămâne sau nu fără imunitate parlamentară, potrivit Mediafax.

Adrian Chesnoiu a anunțat deja că demisionează de la Ministerul Agriculturii și se autosuspendă din PSD. Totodată, el le-a solicitat parlamentarilor să voteze pentru ridicarea imunității parlamentare.

„Nu am săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și mi-am desfășurat mereu cu integritate și cu dedicare activitatea mea executivă”, a spus Chesnoiu.

Procurorii fac o investigație în legătură cu presupuse intervenții ale ministrului în cadrul unor concursuri de angajare.

PSD: "Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate. Respectăm decizia sa"

PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern, potrivit unui comunicat de presă.

„PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern. PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale”, potrivit unui comunicat de presă al social-democraților.

Adrian Chersnoiu s-a autosuspendat din PSD și a demisionat de la Ministerul Agriculturii, iar premierul Nicolae Ciucă a luat act de demisia sa.DNA a anunțat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

Marcel Ciolacu: Apreciez gestul de demnitate politică făcut de Adrian Ionut Chesnoiu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut şi o reacţie directă la adresa demisiei lui Chesnoiu, reiterând că performanţele sale profesionale sunt "dincolo de orice îndoială".

"Apreciez gestul de demnitate politică făcut de Adrian Ionut Chesnoiu, care a ales cea mai onorabilă cale de a-și apăra numele și reputația profesională. 

Performanțele profesionale ale lui Adrian Chesnoiu, ca ministru al Agriculturii, sunt dincolo de orice îndoială. Le apreciez în mod deosebit și îi mulțumesc pentru efortul depus și rezultatele obținute. 

Am convingerea că Adrian Chesnoiu va reuși să-și apere cu succes onoarea și că va reveni în serviciul public!", a transmis Ciolacu pe Facebook.

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, demisionează din toate funcțiile

×
Subiecte în articol: Adrian Chesnoiu
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close