Antena 3 CNN Actualitate Av. Adrian Cuculis, după explozia de la Călimănești: ”Nu vreau să panichez pe nimeni, dar aceste rețele de gaze împânzesc toată România”

Av. Adrian Cuculis, după explozia de la Călimănești: ”Nu vreau să panichez pe nimeni, dar aceste rețele de gaze împânzesc toată România”

Avocatul Adrian Cuculis a declarat, după explozia de la Călimănești, de pe Autostrada A7, că un asemenea eveniment este un real pericol, având în vedere faptul că aceste rețele de gaze împânzesc toată România.

de Andreea Ştefan    |    21 Sep 2023   •   10:28

”Se pare că se pare că suntem într-un deceniu al exploziilor în România. Nu vorbim despre faptul că această explozie, care, după cunoștințele mele, este una în premieră la o rețea de transport gaze, deci nu la o conductă secundară, putea să fie ceva extraordinar de extins acolo.

Nu vreau să panichez pe nimeni, dar să știți că aceste rețele de gaze tranzitează și împânzesc toată România, cele ale Transgazului, și trec chiar pe sub anumite imobile de locuit, firme, spații comerciale, prin mijlocul comunelor, mai bine zis, iar foarte mulți au posibilitatea și chiar construiesc lângă ele.

Se dau avize pe bandă rulantă și nu este niciun fel de problemă. Este posibil să fie un accident de muncă. Accidentul de muncă este caracterizat de faptul că angajatorul nu a luat toate măsurile de protecție cu privire la o anumită activitate.

Sau poate să fie declarată ca o eroare umană și unul dintre muncitorii respectivi, sau poate chiar șeful de echipă, să fie tras la răspundere dacă mai supraviețuiește.

Dacă nu, cel care a organizat acolo șantierul, pentru că deși nu există prea multe informații și îl auzeam pe reprezentantul Transgazului care ne vorbea despre o conductă extrem de voluminoasă, este clar că ea nu a explodat de la sine.

Citește și: Primele imagini după explozia de la Călimănești arată amploarea dezastrului

Pe lângă ancheta penală, care cu siguranță deja a fost urnită din loc și au fost procurorii criminaliști acolo, alături de polițiștii care s-au ocupat de efectuarea cercetării la fața locului, cu siguranță avem de-a face și cu o anchetă paralelă a celor de la ITM și de foarte multe ori să știți că ancheta penală este chiar ținută în loc de ancheta celor de la ITM, pentru că, dacă este declarat accident de muncă, se urmează o anumită procedură, dacă este declarată orice altă situație, că este o eroare umană, este o altă procedură, iar de foarte multe ori ancheta ITM-ului vine și face parte integrantă din corpul anchetei penale a procurorilor”, a declarat Adrian Cuculis la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close