Antena 3 CNN Actualitate Av. Adrian Cuculis, după ce Monica Odagiu a accidentat mortal un om: "Un kilometru în plus la viteză îţi poate schimba încadrarea faptei"

Av. Adrian Cuculis, după ce Monica Odagiu a accidentat mortal un om: "Un kilometru în plus la viteză îţi poate schimba încadrarea faptei"

Avocatul Adrian Cuculis spune despre accidentul în care Monica Odagiu a lovit mortal un om cu maşina că, la prima vedere, pare să fie un caz clasic de ucidere din culpă.

Av. Adrian Cuculis, după ce Monica Odagiu a accidentat mortal un om: "Un kilometru în plus la viteză îţi poate schimba încadrarea faptei"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    10 Apr 2023   •   09:48

Monica Odagiu a fost găsită nebăută la volan, nu luase substanțe interzise. Totuși, este o anchetă acum în curs de desfăşurare.

"E normal să fie o anchetă pentru că totuși a murit o persoană. La prima vedere, cel puțin, pare să fie un caz clasic de ucidere din culpă, doar că, în funcție de cum vor fi adunate datele și cum va fi făcută ancheta, depinde cu ce viteză rula pe acolo.

După cum am văzut imaginile de mai devreme, era chiar în proximitatea unei treceri de pietoni. 

Este clar că tu trebuie să frânezi în momentul în care te apropii de o intersecție și de trecere de pietoni, iar dacă rula cu o viteză mai mare decât viteza legală, bineînțeles că și încadrarea o să fie alta și o să vorbim de pedeapsă de la unu până la cinci ani. Sau se poate schimba de la doi până la şapte ani.

Citește și: Actrița Monica Odagiu, la volanul mașinii care a ucis un bărbat de 35 de ani din București

Adrian Cuculis: "Trebuie să frânezi când te apropii de o intersecție și de o trecere de pietoni"

Având în vedere că nu a fost găsită cu substanțe interzise, că nu vorbim despre o persoană care era îmbibată cu alcool, lucrurile, după cum spuneam mai devreme, par destul de clare: ucidere din culpă clasică.

În funcție de rezultatul necropsiei, în funcție de imaginile pe care polițiștii probabil le vor aduna de acolo, să vedem dacă nu cumva s-au aruncat efectiv în fața mașinii. Știm că în decursul timpului, cel puțin din dosare, sunt persoane care așa aleg să își pună capăt zilelor. 

Însă avem două chestiuni aici: trecerea de pietoni care era în proximitatea locului unde s-a produs accidentul și stația de mijloc de transport în comun. Ambele situații impun o conduită prudentă și preventivă a conducătorului auto. 

Adrian Cuculis: "Un kilometru în plus la viteză îţi poate schimba încadrarea faptei"

Deci, ea trebuia să ruleze în zona respectivă cu o viteză extrem de mică, iar rezultatele anchetei vor fi hotărâtoare cu privire la care dintre cele două articole va fi încadrată șoferița.

(...) nu-mi închipui că mergea cu 100 km/h, nici n-ai unde să rulezi acolo cu viteza asta. 

Însă fiecare kilometru în plus, chiar și un kilometru câteodată, îți schimbă încadrarea faptei, de la ucidere din culpă în formă simplă la ucidere din culpă prin încălcarea unor reguli de circulație și, implicit, și pedeapsa crește odată cu schimbarea acestei încadrări", a spus avocatul Adrian Cuculis, luni, la Antena 3 CNN.

Actrița Monica Odagiu era la volanul mașinii care a ucis duminică un bărbat în vârstă de 35 de ani din București.

Monica Odagiu a declarat că pietonul a sărit în fața mașinii.

"S-a aruncat în fața mașinii. Nu pot să mai vorbesc", a spus Monica Odagiu, imediat după accident,

"La data de 9 aprilie, în jurul orei 16:15, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112, cu privire la producerea unui accident de circulație pe strada Știrbei Vodă.

Din primele informații, o femeie în vârstă de 26 de ani a condus un autovehicul pe str. Știrbei Vodă dinspre Calea Victoriei, iar în dreptul stației STB Luterană, a surprins și accidentat un bărbat în vârstă de aproximativ 35 de ani.

În urma accidentului de circulație s-a declarat decesul pietonului, după ce în prealabil au fost efectuate manevre de resuscitare", a transmis Poliția Rutieră.

×
Subiecte în articol: Monica Odagiu Adrian Cuculis
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close